Martti Metsäketo tietää miten tuodaan oikea musiikki oikeaan paikkaan

Martti Metsäketo tietää miten tuodaan oikea musiikki oikeaan paikkaan

Ajankohtaista - Ke 3.8.2011, klo 10.03

Martti Metsäkedon TanssiorkesteriMartti Metsäkedon Tanssiorkesteri

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.

192
tykkää tästä

Martti  Metsäketo on monipuolinen muusikko ja monille tuttu mm. TV:n musiikkiohjelmista jo -60-luvulta. Metsis ei tiedä ihan tarkkaan kuinka monen levyn tekijätiedoissa hänet nykyään mainitaan, itse hän muistelee, että muutaman vuoden takaisten Gramex-tietojen mukaan titteleitä olisi  noin 13 500.

Martti Metsäketo Tanssiorkestereineen kiertää Suomen tanssipaikkoja edelleen. ”Tää on meille sellainen haaste. Haluamme näyttää, että on olemassa muutakin musiikkia kuin se, joka radioissa soi.”

Martti haluaa pitää pinnalla erityisesti suomalaista tanssimusiikkia. Muutama vuosi sitten hän järjesti tanssimuusikoille kursseja, joilla opeteltiin oikeaoppisia komppeja ja tempoja. Nyt hän on koonnut tietämyksensä kirjaksi ja CD:ksi ”Komppia ikä kaikki”, josta voivat oppeja ammentaa niin muusikot kuin tanssijatkin.

Martille kelpaa musiikki laidasta laitaan. Pitkällä urallaan hän on ollut mukana kaikenlaisissa produktioissa Savonlinnan oopperajuhlakuorosta lähtien.

Matkan varrella hän on tavannut myös monenlaisia muusikoita ja nähnyt monenlaisia kohtaloita. ”Alkoholi on sortanut monta hyvää tyyppiä ilmavoimiin. Itse olen ajatellut, että työmoraalin pitää olla sellainen, ettei hölmöile ja itsestään pitää tykätä niin paljon ettei hölmöile.”

Kainuun radion Harri Nousiainen haastattelee.

Lisää artisteista:Martti Metsäketo

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä