Irina Björklund ammensi nuoruuden tunnelmiaan ranskankieliselle levylle

Irina Björklund ammensi nuoruuden tunnelmiaan ranskankieliselle levylle

Ajankohtaista - Ke 17.8.2011, klo 11.51

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1313478178316

204
tykkää tästä

Näyttelijänä tutuksi tulleelta Irina Björklundilta on ilmestynyt uusi ranskankielinen levy Chanson D'Automne eli Syksyn laulu. Albumin kappaleet on sävelletty Yhdysvalloissa, nauhoitettu Suomessa ja miksattu Ranskassa. Kokonaan ranskankielinen levy on Björklundille unelmien täyttymys. ”Mä oon ihan lapsellisen iloinen, innokas ja onnellinen”, hän hehkuttaa.

Irina Björklund on työstänyt levyn kappaleita parin vuoden ajan. Sävellykset syntyivät yhdessä yhdysvaltalaisen elokuvasäveltäjä Peter Foxin kanssa. Sanoituksista Björklund vastaa yksin. ”Teema levyllä on usko parempaan huomiseen ja miten omaan fiilikseen voi vaikuttaa pienillä asioilla”, hän kertoo.

Laulujen kieleksi ranska valikoitui helposti. ”Kirjoitin ylioppilaaksi Ranskassa kirjallisuuslinjalta, joten se on mulle runollisesti hyvin luonteva kieli kirjoittaa”, Björklund toteaa.

Irina Björklund onkin ammentanut tunnelmia teksteihinsä nuoruusvuosistaan, jotka hän vietti Ranskassa. ”Kyllä se on pohjalla kaikkeen. Yhteen kappaleeseen olen kirjoittanut sanat 19-vuotiaana, että siellä on paljon mielen myllerrystä.”

Sekä musiikki että näyttelijäntyö ovat Björklundille tärkeitä. ”Ne kulkevat käsi-kädessä ja täydentävät toisiaan ja mä oon tosi onnellinen, kun saan molempia tehdä. Just nyt, kun levy tulee ulos, se on tietysti päällimmäisenä. Se tekee myös mut hyvin onnelliseksi, kun saa esiintyä ihan omana itsenään, ei tarvitse näytellä mitään.”

Irina Björklund oli Aamu-tv:n vieraana tiistaina 16.8.2011.

Lisää artisteista:Irina Björklund

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä