Haloo Helsinki laulattaa ihmisiä ikään katsomatta

Haloo Helsinki laulattaa ihmisiä ikään katsomatta

Ajankohtaista - To 1.9.2011, klo 09.06 - Toimittaja: Riikka Laitinen

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/audio/1314261576455

174
tykkää tästä

Viime kesän aikana moni on varmasti hyräillyt ”pappadadudaa pappappaduudadappaa”. Tämä tarttuva pätkä on Haloo Helsingin kappaleesta ’Maailman toisella puolen’. Hittikappaleen myötä itse yhtyekin on saanut tunnustusta.

- Tosi hyvä fiilis, juuri tämä kyseinen kappale myi kultaa ja se oli meidän ensimmäinen kultalevymme. Töitä on tehty paljon ja on hienoa, että se palkitaan, kitaristi Leo kertoo.

Yhtyeen jäsenet ovat vielä nuoria, mutta ovat kuitenkin jo päässeet hyvään vauhtiin musiikin parissa. He haluavat luoda ja olla luovia mahdollisimman pitkään. He nauttivat musiikin tekemisestä ja esittämisestä. Mutta mikä juuri ’Maailman toisella puolen’ kappaleessa on vedonnut yleisöön? Teksti koskettaa niin nuoria kuin aikuisiakin. Nuoret miettivät matkateemaa ja vanhemmat samaistuvat lapsistaan huolehtimiseen.

- Nuoret haluavat vähän irtautua vanhemmista ja jokainen vanhempi on huolissaan omista lapsistaan. Teksti sopii periaatteessa kahdelle sukupolvelle. On saatu siitä paljon kiitosta, Leo analysoi.

Yleisön on helppo laulaa kappaleen tahdissa keikoilla, joita on yhteensä kertynyt jo parisataa. Koko loppuvuoden viikonloputkin alkavat olla täynnä keikkoja. Mutta niin sen pitääkin mennä.

- Alusta asti on ollut selvää, että töitä pitää tehdä. Meille on kasvanut hyvä työrutiini, ettei sitä oletakaan minkään tulevan tuosta noin vain, Elli sanoo.

- Totta kai sitä joskus ajatteli, että tämä olisi hirveää rellestämistä, mutta niin kuin on sanottu, että tämä on 90 prosenttia perspiraatiota ja 10 prosenttia inspiraatiota. Käytetään istumalihaksia ja tehdään töitä, Leo kertoo.

Haloo Helsinki keikkailee ahkerasti ja työstää samalla seuraavaa levyään. Nuorilla riittää energiaa, sillä he voivat nykyään keskittyä pääasiallisesti vain musiikkiin, kun koulutkin on käyty. Paukkuja riittää siis sekä upeisiin keikkoihin että hienoihin uusiin kappaleisiin. Energisenä live-yhtyeenäkin tunnetulle Haloo Helsingille on myös tärkeää saada yleisö mukaan kappaleiden tunnelmaan.

- On hienoa nähdä kun jotkut harrikkajätkätkin hyppivät biisien tahdissa. Onhan se huikeaa, kun on purkanut jotain sydämeltään paperille, niin joku muu saa siitä oikeasti jotain. Se on käsittämättömän siistiä, Elli toteaa.

Haloo Helsingin laulaja ja basisti Elli sekä kitaristi Leo olivat Yle Radio Suomen Yövieraina Kati Lahtisen haastattelussa.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (2)

Mä pidän biisistä aina vaan vaikka sitä soitettaisiin joka päivä!!!!

Anonyymi Ti 6.9.2011, klo 14.29

Tykkäsin ensin tuosta laulusta, mutta sitten aloin inhoamaan sitä, kun ylisoittivat paikallisradiossa...

Pe 2.9.2011, klo 11.57

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä