"En pidä itseäni uutta luovana lyyrikkona"

"En pidä itseäni uutta luovana lyyrikkona"

Ajankohtaista - Pe 16.9.2011, klo 10.36 - Toimittaja: Riikka Laitinen

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1316158950092

163
tykkää tästä

Mamban uusi albumi ”Kuuma rakkaus” julkaistiin 14. syyskuuta ja se on jo yhtyeen viidestoista studioalbumi. Syyskiertue alkoi 9. syyskuuta ja kestää aina joulukuun alkuun saakka. Mamban keulahahmo Tero Vaara on kiertänyt Suomea yhtyeensä kanssa jo 27 vuoden ajan ja sanoo vahvan energian olevan edelleen mukana.

- Oltiin joukko koulupoikia silloin 80-luvun puolivälissä, mutta nythän tässä on ammattimiehet asialla. Koko toiminta on ammattimaisempaa, mutta edelleen on sellaista vahvaa sonnilauma-tyyppistä energiaa messissä, Vaara sanoo.

Aikuistuneet ja ammattimaistuneet linjat kuuluvat myös musiikissa. Uudelta levyltä julkaistu toinen single ”Kuivilla” tuo esiin vakavamman puolen Mambasta 70-luvun kotimaisen folk-rockin vivahteilla höystettynä. Mutta yksi kappale ei kuitenkaan kerro koko totuutta uudesta albumista.

- Olen aika häpeämätön noissa linjavalinnoissa, että kyllä levy on tosi monipuolinen. Ollaan koitettu saada levylle vähän luomumpi ja livemäisempi tunnelma tallentamalla kerralla enemmän instrumentteja, mutta muuten nuo singlet ei kokonaisuudesta paljon kerro, Vaara täsmentää.

Levyn tekoa ja julkaisua edelsi Tero Vaaran kohdalla pitkä vastoinkäymisten kausi. Uudesta albumista ei kuitenkaan tullut niin sanotusti tilitysalbumi, vaikka Vaara ei kiistäkään tapahtumien vaikutusta.

- Talon tuhoutuminen siirsi koko prosessia vuodella, mutta kysymyksessä ei ole tilitysalbumi. Jälkeenpäin tarkasteltuna en voi kuitenkaan kiistää, etteikö näillä pienillä osumilla olisi ollut vaikutusta tekstien sisältöön.  Ennen kaikkea tehdään viihdemusiikkia, eikä läpikäydä solistin ja lauluntekijän elämää, Vaara kommentoi.

Mamban lauluteksteissä onkin yleensä mukana jokin hyvin elämänmakuinen tarina. Vaaralle lauluntekijänä on tärkeää tehdä sanoituksista ymmärrettäviä ja helposti sulatettavia.

- En kuitenkaan pidä itseäni merkittävänä uutta luovana lyyrikkona, teen käyttömusiikkia. Haluan, että meidän musiikki elää karaokemestoissa, ihmisten olohuoneissa ja autoissa, Vaara toteaa.

Lisää artisteista:Mamba

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä