Vain yksi laulu jäi laulamatta

Vain yksi laulu jäi laulamatta

Ajankohtaista - Ke 26.10.2011, klo 13.15

Topi SorsakoskiTopi Sorsakoski

 

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.

Keskiviikkona 26.10.2011 julkaistiin postuumisti Topi Sorsakosken viimeiseksi jäänyt levy Tummansininen sävel. Albumi on myynyt platinaa jo ennen julkaisuaan. Sorsakosken managerina tunnettu Juhani Mansikkamäki uskoo, että levystä olisi tullut menestys, vaikka taiteilijan kohtalo olisi ollut toinen.

176
tykkää tästä

Levyn teko aloitettiin marraskuun lopussa ja sitä tehtiin huolella Topin sairastamisesta huolimatta pitkin kesää. Tieto Topi Sorsakosken sairaudesta tuli shokkina Mansikkamäelle ja muille levyn parissa työskennelleille. Levyn tekoa päätettiin kuitenkin jatkaa, koska levy oli lähes valmis. Ainoastaan lauluosuudet puuttuivat. "Pojat oli Tallinnassa nauhoittamassa orkesteriosuuksia Tallinnan radion sinfoniaorkesterin kanssa, kun tieto Topin sairastumisesta tuli. Tallinnaan Topi ei päässyt mukaan, mutta päätettiin silti jatkaa", kertoo Mansikkamäki.

Topi Sorsakoski -yhtiöllä on oma studio Ähtärissä. Nykytekniikka salli sen, että levyn taustat saatiin siirrettyä sinne tietokoneella ja Topi lauloi osuuksiaan levylle kuntonsa mukaan. Kaiken kaikkiaan levylle saatiin yhdeksän kappaletta, joista yhden lauluosuudet jäi kuitenkin laulamatta. Levyllä kuullaankin Esa Pulliaisen taitavaa kitarointia. "Topin piti laulaa sekin kappale, mutta tehtiin tällainen ratkaisu", kertoo Mansikkamäki.

Levyn mukana valmistui myös koskettava dokumentti. Dokumentti kertoo levyn teosta ja sitä kuvattiin koko prosessin ajan. "Jossain kohtaa Topin olemuksesta paistaa läpi että tämä saattaa olla jopa tässä. Me ei koskaan annettu sellaisen ajatuksen tulla vallalle ettei tästä selvittäisi, päinvastoin. Mutta kyllä sen kumpikin tiesi, että tauti on kova vastus."

Mansikkamäki kertoo, että marraskuussa Ähtärissä järjestettävä fanitapaaminen onkin faneille tarkoitettu muistotilaisuus. Fanitapaamiseen on tulossa Topi Sorsakosken faneja ympäri Suomea tapaamaan toisiaan, vaihtamaan kuulumisia ja muistelemaan Sorsakoskea. "Fanitapaamiseen on järjestetty oma paikka missä fanit voivat jättää Topille hyvästit ja hiljentyä. Mutta normaalisti musiikki siellä soi. Topin tuntien, ei hän olisi varmasti halunnut että me siellä synkistellään. Hän haluaisi että hänen muistotilaisuudessaan pidetään hauskaa", toteaa Mansikkamäki.

Johanna Manu haastatteli Juhani Mansikkamäkeä.

Lisää artisteista:Topi Sorsakoski

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (4)

Totta! Konsertteja pitäisi ehdottomasti taltioida artistin itsensä esittämänä pitkin uraa. Nuo muistokonsertit ovat aina laimeita, kun laulaja itse ei enää ole esittämässä laulujaan. Lisäksi tuo Pekka-Topin muistokonsertti tai -tilaisuus on hyvin pieni tilaisuus, vain pienehkössä ravintolassa ja vain todella, todella harvoille faneille.

Jos joku on menossa, kertokoon, millaista oli! KT kiittää jo etukäteen!

Anonyymi Ma 31.10.2011, klo 01.18

Kaikella kunnioituksella poistuneille mestareille ja taiteilijoille, olen hieman pettynyt, varsinkin YLEen, että kaiken näköisiä muistokonsertteja näytetään kun voisi tallentaa konsertteja kun esiintyjä on vielä elossa. Tallentakaa monien suomalaisten konsertteja jälkipolville ja meille jotka eivät konserttisaleihin pääse!

Tatitelijoita kunnioittaen La 29.10.2011, klo 02.10

Levy on upea ja tunnelmallinen ja videotaltiointi varsin koskettava. Itkun kanssa kuunnellaan ja katsellaan. Kiitos Pekka-Topi - ikuisesti!

Muistotilaisuuteen kannattaa lähteä ajoissa, jotta mahtuu paikalle Mesikämmeneen! Terv. KT

Anonyymi To 27.10.2011, klo 08.07

Hienoa että järjestetään tuollainen tilaisuus faneille :)

Anonyymi Ke 26.10.2011, klo 20.47

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä