yle.fi

Virven opiskelupäiväkirja

Kuva Sini Sovijärvi/YLE

Saapuessani Helsinki-Vantaan lentokentälle päässäni pyörii miljoonat ajatukset ja olo oli kuin ensimmäiseen työhaastatteluun menisi; ei tiedä mitä sanoisi ja mitä tekisi. Mihinkäs sitä onkaan taas päänsä laittanut?
Viikko 1

Tänään oli sitten aika kokeilla käytännössä eilen oppimiani suunnistustaitoja kodilta kouluun. Tapasin Katjan Placa de Mayorilta josta jatkoimme yhdessä kohti kansainvälistä kielikoulua Don Quijotea. Meillä oli kunnia saada opettajaksemme Almudena, nainen joka hymyili aina ja oli todella innoissaan saadessaan tehtäväkseen opettaa 8 suomalaista espanjankielen alkeisiin. 
Viikko 2

Sirpa sai ihanan palkinnon siitä kun selvisi pudotuksesta voittajana. Hemmotteluhetken kampaajalla ym.mukavaa ; ))) Heta joka pärjäsi kokeissa parhaiten, sai kunnian edustaa Talo Espanjassa ohjelmaa pääsemällä Espanajan yhden isoimman Tv kanava, Canal 3 uutisiin. HYVÄ HETA !!!
Viikko 3

Aamulla saimme kokea aikamoisen yllätyksen ensimmäisen tunnin alussa. Kameramiehet ja Kristo siellä odottelivat luokassa tapansa mukaan ja jännitimme että kumpi sieltä ovesta astuu sisään, Sirpa vai Kurt. 
Viikko 4

Toivuttuani eilisestä Kurtin pudotuksesta oli aika keskittyä opiskeluun ja tulevaan retkeen. Opiskelimme aamupäivän Pretérito Perfectoa, sekä harjoittelimme käyttämään estar sekä tener verbejä eri tilanteissa. 
Viikko 5

Taas oli aika palata opintojen pariin ja tänään kertasimme Pretérito Perfectoa, kertasimme estar, ser ja tener verbien käyttöä, sekä kävimme lävitse vartalo-osia. Saimme uuden mielenkiintoisen tehtävän. Nimittäin esittäisimme kappaleen Don Quijote näytelmää eräässä teatterikahvilassa. 
Viikko 6

Meitä on nyt sitten jäljellä enää vain 4, minä, Heta, Roy ja….Katja!!! Valitettavasti oli Sirpan vuoro poistua kisasta. Hienoa Sirpa!!! Suoriuduit todella hienosti näin pitkälle!!! Me muut jatkoimme innokkaasti opiskelua Almudenan johdolla.
Viikko 7

Pitkä päivä, väsy ja hermot kireällä. Olin väsynyt jo entuudestaan viikonlopun tapahtumista, hotelliin muutosta, huonosti nukutuista öistä ja tämä päivä ei tuonut tähän olotilaan ainakaan parannusta. Aamulla raahauduin kouluun matkalaukkujeni kanssa, sillä tänään oli aika vaihtaa perhettä. 
Viikko 8

 

 

Lähetä linkki

Esitysaika

Tiistaisin 3.6. - 29.7.2008
klo 20.05. 

Uusinta lauantaisin ja maanantaisin. Tarkista
uusintojen lähetysajat YLE Teeman sivuilta.