Matti Vanhanen

Ti 12.10.2010 @ 16:00Juha Ristamäki, Ajankohtainen kakkonen

Vaaliraha -bestsellerin kirjoittaa poliisi

Nyt kun entisen pääministerin Matti Vanhasen jääviysasia etenee poliisitutkintaan, voidaankin ryhtyä jännittämään, mitä virkavalta saa selville Nuorisosäätiön vaalirahoitushistoriasta. Epäilemättä selviää paljonkin mielenkiintoista. Ei tosin välttämättä ollenkaan lainvastaista tai rikollista, mutta tietoa siitä, miten yleishyödyllisen toiminnan kulisseista on pumpattu rahaa myös poliittiseen toimintaan.
Ke 22.09.2010 @ 13:56Heikki Ali-Hokka, A-plus

Lehmän hermot

Olen haastatellut Matti Vanhasta tv:ssä 5-6 kertaa. Käsitykseni hänestä on varmaan aikalailla sama kuin monen muun: asioihin hyvin perehtynyt, tasainen, hieman kolea. Päällimmäiseksi nousee kuitenkin yksi ominaisuus: hän on niitä ihmisiä, joita voi sanoa lehmänhermoisiksi. Sellainen ihminen ei pienestä hätkähdä.
To 19.08.2010 @ 08:57Juha Ristamäki, Ajankohtainen kakkonen

Kestääkö oikeuskanslerin kantti?

Viedäkö eteenpäin juttua entistä pääministeriä vastaan? Tuttua miestä, jonka kanssa on viikoittain istunut valtioneuvoston kokouksissa. Vai jättääkö asia sikseen ja ottaa vastaan kysymykset: miksi tutkittiin epäillyt lahjusrikokset muun muassa Vihriälän ja entisen ulkoministerin Ilkka Kanervan tapauksissa, muttei Vanhasen?

Tervetuloa höynäytettäväksi

Tulee dejavu – olo – tämän olen kokenut ennenkin – kun näin puoluekokousten aikaan toukokuun lopulla 2010 kuuntelee poliittisia puheita. Vaikkapa sitä, että hyvätuloisille lisää veroja valtiontalouden pelastamiseksi. En koskaan ole saanut poliitikoilta kunnon vastausta kuka on hyvätuloinen. En siihenkään kuka on rikas….. paitsi muutamat optiomiljonäärit, joita jo uskalletaan mainita nimeltä kuten Mikael Lilius. Entäs se hyvätuloinen? Kun keskiansiot liikkuvat vähän vajaassa 3000 eurossa , niin sen ylittävät olisivat loogisesti ajatellen jo hyvätuloisia. ...

Turisti pulassa Afrikassa UM:n määräysten takia

Haluaisinpa nähdä sen konsuliasioista päättaneen ulkoministeriön virkamiehen ilmeen, kun hänelle itselleen ulkomailla pulaan joutuneena ei anneta kohdemaassa päivystävän konsulivirkamiehen kännykkänumeroa. Suosittelen kokeilemaan palvelua täällä Tansaniassa tai missä muualla maailmassa tahansa. Hätätapauksissa virka-ajan ulkopuolella voi soittaa numeroon +358-9-1605 5551 (Suomen ulkoasiainministeriö).

Pitääkö Vanhaselle olla muita vahvemmat todisteet?

Jos pääministeri Matti Vanhanen olisi tavallinen keskiverto Vanhanen, niin riittäisikö silloin yksi luotettavan tuntuinen lähde kohujutun julkaisuun? Jos vastaus on kyllä, niin silloin pääministeriä kohdellaan journalisesti eri tavalla kuin keskiverto Vanhasta. Minusta Julkisen sanan neuvoston YLE TV - 2:n Silminnäkijä - ohjelmaa koskevasta ratkaisusta  http://www.jsn.fi/Default.aspx?d=1090 keskusteltaessa tulisi keskustella myös siitä miten eri uutiskohteisiin suhtaudutaan.
Ti 13.10.2009 @ 16:38Jyrki Richt, Hannele Valkeeniemi, Ari Korvola

Silminnäkijä: Yle ei yritä kaataa ketään

Pääministeri Matti Vanhanen syytti viikonvaihteessa Yleisradiota ”järjestelmällisestä pääministerin kaatoyrityksestä” (mm. HS ja AL 11.10.09). Pääministeri perusteli syytettä sillä, että YLE oli aikaistanut kohutun Silminnäkijä -ohjelman esittämisen juuri vaalirahoitustiedonannon ja luottamuslauseäänestyksen edell

Sivut

Subscribe to RSS - Matti Vanhanen