Ti 12.10.2010 @ 16:00Juha Ristamäki, Ajankohtainen kakkonen

Vaaliraha -bestsellerin kirjoittaa poliisi

Nyt kun entisen pääministerin Matti Vanhasen jääviysasia etenee poliisitutkintaan, voidaankin ryhtyä jännittämään, mitä virkavalta saa selville Nuorisosäätiön vaalirahoitushistoriasta.

Siis ajalta jo ennen vuosia 2006-2009, joihin Vanhasen jääviysepäily ja mahdollinen virkarikosepäily kohdistuu. Poliisihan voi ja on selvittänyt asiaa ajallisestikin laajemmin. Epäilemättä selviää paljonkin mielenkiintoista. Ei tosin välttämättä ollenkaan lainvastaista tai rikollista, mutta tietoa siitä, miten yleishyödyllisen toiminnan kulisseista on pumpattu rahaa myös poliittiseen toimintaan.

Vanhanen itse toimi Nuorisosäätiössä 1980-luvun alkupuolelta lähtien. On viitteitä siitä, että touhuilu alkoi jo ennemmin: ehkäpä Vanhanenkin on vain osa pitkää ketjua, joka mahdollisti rahojen heruttamisen puoluetoimintaan samalla kun ylevästi edistettiin maalaisnuorison asettautumista kaupunkiin.

Mutta eivät maalaisliittolaiset tässä bisneksessä yksin ole puuhastelleet.

Ovathan muutkin yleishyödylliset toimijat jakaneet vaalirahaa, muun muassa Nuorisoasuntoliitto (eri puolueiden ehdokkaille) ja Riihisäätiö (ainakin demareille). Puhumattakaan siitä, että yleishyödyllisten toimijoiden ja muiden säätiöiden rahoituskuviot ovat käytännössä selvittämättä. Patentti- ja rekisterihallitus ja RAY ovat tehneet kyselyjään, mutta vain muutamalta vuodelta.

Ja kaiken lisäksi selvittäminen on osittain ollut vähän niin ja näin.
Vilpistä epäillyiltä on kysytty, että paljonko olette tehneet vilppiä ja keitä tukeneet.

Eipä juuri mitään, eikä ketään, on vastaus kuulunut.


 

Ajankohtaisputki

Tuubin täydeltä asiaa!

A-tuubi on uusi monimuotoinen ajankohtaiskanava netissä!

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu