To 28.01.2010 @ 14:51Juha Ristamäki, politiikan toimittaja, Ajankohtainen kakkonen

Pääministeri Matti - omiensa hylkäämä

Politiikka on karua peliä, jossa omat hylkäävät melkein yhtä varmasti kuin vastustajatkin. Vanha totuus tuli mieleen, kun katsoo, miten kävi Matti Vanhaselle.

Vielä lokakuussa, ainakin omasta mielestään, vahvemmassa asemassa kuin koskaan. Tänään Kesärannan yksinäinen, muiden armoilla, eläkevirkaa odottelemassa.
Vanhasen huonot polvet eivät tunnu kantavan yli vaalirahasotkujen. Vaan jopa mahdollista rikosepäilyä mielenkiintoisempaa on, miten tähän tultiin.

Vanhasen pään vadilla tarjoili syyskuussa Vanhasen itsensä johtama keskusta – puoluesihteeri Jarmo Korhosen johdolla se kertoi Nuorisosäätiön vaalituesta Vanhaselle. Pandoran lipas aukesi, sieltä pomppasi kansanedustaja Jukka Vihriälä (RAY) ja perään juoksi keskusrikospoliisi.

Ja kun Vanhanen palasi Jenkkilästä, hänen suuhunsa oli, ilmeisesti keskustataholta, laitettu maalaisliittolaista, arkaluonteisiin säätiötilanteisiin sopivaa väistelykieltä. Tuon kielen kääntäjää ei ole vielä Suomesta löydetty.

Vanhanen saa nyt maksaa laskun omasta erakkomaisuudestaan. Olisi kannattanut hankkia itselleen kunnon sisäpiiri. Tai ainakin hankkia ystäviä Nuorisosäätiön piikkiin.

 

Ajankohtaisputki

Tuubin täydeltä asiaa!

A-tuubi on uusi monimuotoinen ajankohtaiskanava netissä!

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu