JAAKKO SELIN

Synnyin osto- ja myyntiliikkeen takahuoneeseen 50-luvun lopulla. Siinä vilskeessä ja lohjalaisessa pikkukaupunkimaisemassa elin lapsuuteni ja nuoruuteni. Lukemattomien tavaroiden ja tyylikausien keskellä syntyi kiinnostus visuaaliseen maailmaan, historiaan ja tarinoihin.

Opiskelijavuodet kuluivat Taideteollisessa korkeakoulussa. Siinä sivussa syntyi muotoilua, työvaatemallistoja, kuvituksia ja artikkeleita lehtiin.

Lehtityöt aloitin toden teolla 1980-luvun lopulla uudenaikaisessa mediassa, CITY-lehdessä. Sen jälkeen olen kirjoittanut ja tuottanut monta vuotta juttuja Helsingin Sanomien Kuukausiliitteeseen. Vuonna 1998 Otava julkaisi kirjani Kiinalaiset jalat ja muita tarinoita vartalomme koristeista. Se oli suuri saavutus, joka innoitti vielä suurempaan. Juuri ennen maagista vuotta 2000 valmistuin vihdoin Taiteen maisteriksi. 18 vuoden opintojen jälkeen! Se ei kuitenkaan ole edes Taideteollisen ennätys.

Lehtitöiden keskellä avustin TV1:n viikonloppuaamujen makasiiniohjelmaa Vekkaria. Sieltä minut keksittiin toimittamaan ja juontamaan TV2:lle 80 osaa ensimmäistä suomalaista muodeista ja tyyleistä kertovaa ohjelmaa Asu vapaa.

Kesällä 2001 syntyi ohjelmasarja Tuuliviiri. Siinä vieraat keskustelivat kesälauantaisin suurista suomalaisista asioista. Sarjassa tavattiin niin mielenkiintoisia henkilöitä ja perheitä, että ohjelman tuottaja Liisa Akimof halusi keksiä heidän tarinoidensa ympärille aivan uuden ohjelman. Tie johti Kesäparatiisiin.

Nyt pääsemme jo kolmatta kesää kurkistamaan tavallisten suomalaisten kotiin, perhe-elämään ja työhön. Tai ei ehkä aivan tavallisten... Kesäparatiisin perheitä yhdistää erikoinen ammatti, outo harrastus, ihmeellinen elämäntapa tai jännittävä asuinpaikka.

Tänä kesänä etsimme perheitä ulkomailta. Suomalaiset näyttävätkin ehtineen joka paikkaan. Näitä perheitä yhdistää puolestaan rohkeus, jota oikeastaan aika usein kadehdinkin. Vieraaseen ympäristöön muutto on irtiotto, joka vaatii perheeltä paljon.

 
 
 
 
 
 
 
 
Turkki Itävalta Ruotsi Kreikka Irlanti Saksa Ranska Egypti Norja Englanti Making of Arkisto Jaska Info
1.7. Turkki 8.7. Itävalta 15.7. Ruotsi 22.7. Kreikka 29.7. Irlanti 5.8. Saksa 12.8. Ranska 19.8. Egypti 26.8. Norja 2.9. Englanti Making of Arkisto Jaska Info Etusivu
1.7. 8.7. 15.7. 22.7. 29.7. 5.8. 12.8. 19.8. 26.8. 2.9. Etusivu