yle.fi


Ohjaajan setissä

 • Draaman hätätila

  5. huhtikuuta 2011 7 6

  Lue lisää

 • Fiktion tulevaisuus

  24. syyskuuta 2010 5 0

  Pari viikoa sitten ohjaamani ranskalainen elokuva La Vénitienne kilpaili Ranskan tv-fiktiofestareilla La Rochellessa. Festari keskittyy pelkästään fiktioon ja on Ranskan merkittävin tapahtuma tällä saralla.

  Lue lisää

 • Uusi, tuttu vai klisee?

  1. syyskuuta 2010 0 6

  Kun ohjaaja suunnittelee tv-sarjaa tai elokuvaa, päässä pyöriin miljoona asiaa. Tai kun käsikrjoittaa tai käy läpi käsikirjoitusta kirjoittajan kanssa. Uusia oivalluksia ja ideoita on keksittävä, henkilöhahmoista luotava todellisia ja tapahtumapaikoista visuaalisia. Koska hyvä draama ja komedia syntyy muun muassa näistä aineksista.

  Lue lisää

 • Ikävystymisen pelko

  18. elokuuta 2010 2 1

  Sain muutama vuosi sitten lahjaksi ruotsalaisen historiasta väitelleen filosofian tohtorin Peter Englundin kirjan Hiljaisuuden historia. Vaikka kirja on valloittava sain sen luettua vasta nyt. Kesälomalla. Kaikessa rauhassa ja hiljaisuudessa.

  Lue lisää

 • Mitä on pohjoismainen satiiri?

  27. heinäkuuta 2010 2 1

  Elokuussa ilmestyy DVD "Nordic Short Films", eli kokoelma pohjoismaisia lyhytelokuvia eri ohjaajilta viimeisen parinkymmenen vuoden ajalta. DVD julkaistaan yhteistyössä eri pohjoismaisten elokuvalehtien kanssa lehtien kylkiäisenä.

  Lue lisää

 • Täältä tullaan ja lujaa

  29. kesäkuuta 2010 2 0

  Näillä sivuilla on kirjoitettu ja puhuttu paljon kotimaisen draaman markkinoinnista. Se on hyvä. Se on askarruttanut minuakin jo pitkään. Varsinkin Ylen omilla kanavilla esitettävän tv-draaman tiedottaminen. Kotimaisen teatterielokuvan markkinoinnista puhumattakaan.

  Lue lisää

 • Älä tule huono ohjaaja, tule hyvä ohjaaja!

  15. kesäkuuta 2010 2 3

  Näkemys, luovuus, visuaalisuus, draaman- ja rytmin taju, kokonaisuuden ja olennaisen hahmottaminen, inhimillisyys, elämänkokemus, maailmankuva, rohkeus ja kyky kertoa tarinoita. Siinä muutamia hyvän ohjaajan ominaisuuksia joita tulevat, sekä jo sisällä olevat opiskelijat lähtevät tavoittelemaan.

  Lue lisää

 • Löytyykö näyttelijä netistä?

  1. kesäkuuta 2010 0 1

  Ohjaaja voi valita näyttelijän rooliin vain tavattuaan, koekuvattuaan tai nähtyään tämän livenä, mutta netissä toimivat roolituspalvelut auttavat ohjaajaa löytämään uusia kasvoja ja saamaan ensimmäisen kuvan näyttelijästä. Käytin tällaista palvelua Pariisissa eikä kokemus ollut aivan vastenmielinen.

  Lue lisää

 • Move, moving, movie

  19. toukokuuta 2010 2 0

  Islannin tulivuori jumitti minutkin paikalleni hetkeksi huhtikuun puolessa välissä, kun en päässyt lähtemään sovittuna päivänä töiden päätyttyä kotiin Pariisista. Yhtäkkiä käsillä oli ikään kuin ylimääräistä tai varastettua aikaa tarkasti ennalta suunnitellusta aikataulusta.

  Lue lisää

 • Valtapelejä ja hyvää ruokaa

  5. toukokuuta 2010 0 2

  Jatkan vielä Ranskan kokemukseni jakamista, koska minulta on tässä moni kysynyt miten erilaista on tehdä elokuvaa Ranskassa, miten se eroaa suomalaisesta tekemisen perinteestä ja käytännöstä?

  Lue lisää

test

 • Ohjaajan setissä

  Saara Saarela on valmistunut elokuvaopinnoista Pariisista (1996) sekä Taideteollisesta Korkeakoulusta ohjaajaksi (2008). Ollut ammatissa nyt noin kymmenen vuotta ja ohjannut mm. elokuvat ”Hengittämättä ja Nauramatta” ja viime vuonna ensi-iltansa saaneen ”Väärät Juuret”. Hän on ohjannut myös useita televisiosarjoja, mm. ”Juurikasvua” sekä palkittuja lyhytelokuvia. Ja juuri saanut valmiiksi ensimmäisen ranskalaisen elokuvansa.

Uusimmat kommentit

Pertti

Luovuus on taitoa näyttää kuvitelmat toiminnan kautta.