www.yle.fi            RESEPTITVIERAATTEKIJÄTPALAUTE ETUSIVU  
 
 
T i m o   R a u t i a i n e n

M a k k a r a v o i l e i p ä ä   j a   l a s i   m a i t o a

Tummaa leipää tai jos oma maku vaatii, niin vaaleata Lauantaimakkaraa kaksi reilua siivua per ruokailija voita leipien päälle levitettäväksi

Tee voileivät tavalliseen tappan. Nautiskele kera maito lasillisen.



K o s s u a   j a   P a l m a - l i m p p a a

Mittaa pitkään lasiin 2 cl koskenkorvaa ja kaada päälle limua. Palma-limua ei nykyisin enää ole saatavilla, mutta Jaffa ajaa saman asian. Valitse limun väri mieltymyksiesi mukaan.



U u n i b r o l e r i   7 0 - l u k u l a i s i t t a i n

1 pakaste broileri
½ sipuli
1 iso valkosipulinkynsi puolikas sitruuna lohkoina
1 pieni porkkana
voita ja öljyä paistamiseen
1 tl paprikajauhetta
1 ½ tl currya (vahvuudesta riippuen)


K a s t i k e :

paistoliemi siivilöitynä
1 purkki kermaa
sitruunamehua puolikkaasta sitruunasta
currya tarvittaessa

Sulata broileri jääkaapissa ainakin yön yli. Suolaa ja mustapippurio sulanut broileri sisältä ja täytä se reilun kokoisilla sipuli-, porkkana- ja valkosopulipaloilla. Tunge linnun sisuksiin vielä muutämä sitruunalohko. Sulata paistinpannulla voi ja kaada pannulle vielä öljyäkin, enne kuin nakkaat broilerin pannulle ruskistumaan niin monelta kyljeltä kuin kykenet. Kun pinta on saanut kivasti väriä lisää pannulle paprikajauhe ja curry niin, eetä mausteet kiehahtavat hetken. Kääntele broileria mausteissa ja ennen kuin nostat sen voidetuun uunivuokaan purista vielä päällä vähän sitruunamehua. Kaada pannulta uunivuassa olevan broiskun päälle öljyt ja mausteet ja rouhi päälle vielä vähän suolaa ja pippuria. Tällä mausteöljyllä valelet broileria aina silloin tällöin paistamisen aikana.

Paista 220 asteissa uunissa reilu tunti. Broilerin kypsyttyä siivilöi paistoliemi pinehköön kattilaan, kuumenna liedellä ja lisää kerma ja keitä kokoon. Mausta tarvittaessa currylla ja sitruunalla. Tarkista suola. Tarjoilla voi riisin kera.


  R E S E P T I T

  T a r t a r p i h v i
  A p p e l s i i n i r a h k a
  U u n i h a u k i + v i h a n n e k s e t

  C r e p p e s   s o u z e t t e
  K a a l i k ä ä r y l e e t

  P u l l a m ö s s ö ä
  L i h a k e i t t o

  N ö t k ö t t i
  P a i s t e t u t   s i l a k a t

  K u u m a   k o i r a
  S h a n d y
  K u u t a m o k i i s s e l i

  R u i s p u o l u k k a p u u r o
  P a i s t e t u t   m u i k u t

  P o r i l a i n e n
  J a u h e l i h a k a s t i k e   j a
  m u u s i

  A v o c a d o m u r e k e
  H a p a n k a a l i- p u n a j u u r i s a -
  l a a t t i

  K a u r a p u u r o
  K o t i t e k o i n e n  p i z z a

  L e t u t   m a n s i k k a h i l l o l l a
  J u u s t o f o n d u e

  C a m p a r i a   j a   t u o r e m e h u a
  S u k l a a k i i s s e l i   j a   k e r m a -
  v a a h t o a
  P a l a p a i s t i

  M a k k a r a v o i k k a r i   ja maito
  K o s s u a   ja palma-limppaa
  U u n i b r o i l e r i   a la 70-luku

  T e e t ä   venäläiseen tapaan
  B l i n i t
  K a l a s e l j a n k k a

  K e s ä k e i t t o