www.yle.fi            RESEPTITVIERAATTEKIJÄTPALAUTE ETUSIVU  
 
 
R i t v a   P u o t i l a

L e t u t   m a n s i k k a h i l l o l l a

2 dl maitoa
1 dl jauhoja
1 muna
1 rkl sokeria
2 rkl voita sulatettuna

Sekoita taikina ja paista letut pannulla. Tarjoile mansikkahillolla.



J u u s t o f o n d u e

1 valkosipulinkynsi
2.5 dl kuivaa valkoviiniä
1 tl sitruunamehua
250 g raastettua gruyer- juustoa
250 g raastettua emmental- juustoa
2 tl maissitärkkelystä
2 rkl Kirsch- viinaa
muskottipähkinää
Patonkia tai muuta vaaleaa leipää 150g ruokailijaa kohde.

Hiero fonduepadan sisäpinta halkaistulla valkosipulin kynnellä.
Mittaa pataan viini ja sitruunamehu, kuumenna lähes kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja lisää sitten vähitellen juustoraasteet.
Kuumenna hitaasti kokoajan sekoittaen, kunnes juusto on sulaa ja seos tasaista.
Sekoita maissijauhot alkoholiin ja valuta ohuena nauhana pataan edelleen sekoittaen.
Kuumenna muutama minuutti kunne seos on sakeaa ja sileää. Älä keitä.
Nosta pata pöytään lämmönlähteen päälle ja pidä pienellä liekillä.



  R E S E P T I T

  T a r t a r p i h v i
  A p p e l s i i n i r a h k a
  U u n i h a u k i + v i h a n n e k s e t

  C r e p p e s   s o u z e t t e
  K a a l i k ä ä r y l e e t

  P u l l a m ö s s ö ä
  L i h a k e i t t o

  N ö t k ö t t i
  P a i s t e t u t   s i l a k a t

  K u u m a   k o i r a
  S h a n d y
  K u u t a m o k i i s s e l i

  R u i s p u o l u k k a p u u r o
  P a i s t e t u t   m u i k u t

  P o r i l a i n e n
  J a u h e l i h a k a s t i k e   j a
  m u u s i

  A v o c a d o m u r e k e
  H a p a n k a a l i- p u n a j u u r i s a -
  l a a t t i

  K a u r a p u u r o
  K o t i t e k o i n e n  p i z z a

  L e t u t   m a n s i k k a h i l l o l l a
  J u u s t o f o n d u e

  C a m p a r i a   j a   t u o r e m e h u a
  S u k l a a k i i s s e l i   j a   k e r m a -
  v a a h t o a
  P a l a p a i s t i

  M a k k a r a v o i k k a r i   ja maito
  K o s s u a   ja palma-limppaa
  U u n i b r o i l e r i   a la 70-luku

  T e e t ä   venäläiseen tapaan
  B l i n i t
  K a l a s e l j a n k k a

  K e s ä k e i t t o