|
A n t e r o M e r t a r a n t a
P o r i l a i n e n
Vaaleaa leipää (1 sämpylä/ ruokailija tai pari siivua paahtoleipää)
Lauantaimakkaraa tukeva siivu/ annos
Sinappia, ketsuppia, kurkkusalaattia, silputtua sipulia
Paista makkarasiivut pannulla ja lämmitä leivät. Kokoa porilaiset ja mausta makusi mukaan.
J a u h e l i h a k a s t i k e j a m u u s i a
600g jauhelihaa
1 isohko sipuli
Ruskistetaan
Kastike:
4 rkl jauhoja
5 dl lihalientä
nokare voita
suolaa ja pippuria
Ruskista jauhoja kuivalla pannulla, varo, ettet polta niitä. Lisää vähitellen kokoajan sekoittaen nesteet ja lopuksi mausteen. Viimeistele voinokareella. Lisää ruskistetut lihat ja sipulit. Tarkista maku.
Tarjoa muusiin kanssa.
M u u s i
1 ½ kg perunoita
50 g voita
3 dl maitoa
vettä
suolaa
Kuori ja paloittele perunat, keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja lisää voi ja maitoa vähän kerrallaan samalla perunoita soseuttaen. Tarkista maku.
|