1. Emma-gaala - TV2, TV2 HD, yle.fi/emmagaala 7.3.
Emma-gaalassa palkitaan vuoden 2013 parhaat bändit ja artistit sekä musiikki. Lavalla nähdään kiinnostavimmat ja puhutuimmat kotimaiset artistit, mm. Cheek, Robin, Jenni Vartiainen, Isac Elliot ja Redrama.
Gaalaa voi tänä vuonna katsoa monipuolisemmin kuin koskaan. Palkintojen jakaminen aloitetaan verkossa jo klo 19.30, minkä jälkeen iltaa seurataan suorana TV:ssa ja verkossa aina 23.15 saakka. Gaalaosuuksien lisäksi Emma Plus paljastaa suorana verkossa tunnelmat ja salaisuudet ennen ja jälkeen palkintojen jaon. Emma-gaalaa isännöi stand up -koomikko Niko Kivelä. Emma Plus -lähetyksen juontavat näyttelijä Marja Salo sekä YleX:n Ville "Viki" Eerikkilä. #emmagaala
Emma-gaalan etkot yle.fi/emmagaala klo 19.30 - n. 20.30
Emma Plus yle.fi/emmagaala n. klo 20.30-21.00
Emma-gaala 2014 TV2, TV2 HD ja yle.fi/emmagaala klo 21.00-23.00
Emma Plus Jälkilöylyt yle.fi/emmagaala n. klo 23.00- n. klo 23.15
2. Suomirockin sensuroimaton historia - Elävä arkisto
Suomirockin sensuroimaton historia
Suomirockin sensuroimaton historia paljastuu. Sarjassa julkaistaan kevään aikana kymmeniä pitkiä, leikkaamattomia ja suurimmaksi osaksi ennen näkemättömiä haastatteluja kevyen musiikin keskeisimmiltä vaikuttajilta. Ääneen pääsevät suomirockin historian keskeisimmät tekijät Rock-Jerrystä Ville Valoon, Kirkasta Juicen kautta Maija Vilkkumaahan ja Ismo Alangosta Syrjän veljeksiin. Mukana on myös taustavaikuttajia Otto Donnerista Epe Heleniukseen ja kulttuuripersoonia Mauri Kunnaksesta Arto Melleriin. Haastattelujen sisältö on häkellyttävän syvää ja avaa ainutlaatuisen näkökulman suomalaisen rockin kehitykseen ja sen taustoihin.
Haastattelut on tehty 1990-luvulla suomirockin historiaa käsitelleisiin dokumenttisarjoihin ja yksittäisiin dokumentteihin. Sensuroimattomat videot paljastavat paljon ja hiukan lisää paljastaa haastattelut tehnyt Axa Sorjanen. Joka torstai julkaistaan kolme katsojaäänestyksellä valittua leikkaamatonta haastattelua ja lisäksi kaksi toimituksen valintaa. Mitä haastatteluita sinä haluaisit nähdä?
Suomirockin sensuroimaton historia — katso ja äänestä!
Elävä arkisto: Suomirockin sensuroimaton historia
3. My Mad Fat Diary - Areena (poistuu 24.4.)
Areena-sisältöä ladataan..
Jos soitin ei lataudu, voit katsoa klipin myös Areenassa
Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen
Sarjan päähenkilö on 16-vuotias itsetunto-ongelmainen Rae (Sharon Rooney), jonka ajatukset liikkuvat pojissa, omassa ja vastakkaisen sukupuolen jalkovälissä, rakkaudessa, kaveri- ja perhesuhteiden kiemuroissa sekä musiikissa.
Kyllä: Tämä on täysiverinen teinisarja, johon jokainen 13-19 -vuotias voi mihin maailman aikaan tahansa samaistua.
Mutta ei hätää: My Mad Fat Diary sopii myös tuon herkän iän ylittäneille. Huumori on oivaltavaa ja toteutus välttää kohderyhmälle suunnattujen kulttuurituotteiden ilmeisimmät sudenkuopat tyylillä.
Sarja toimii kahdella tasolla. Se on hyvää draamaa, mutta myös erinomainen musiikkiopas. My Mad Fat Diary on nostalginen täsmäisku niille, jotka elivät nuoruuttaan brittipopin huumassa, mutta asiaa tuntemattomille se on tehokurssi aikakauden musiikkivalioihin. Soundtrack on pelkkää priimaa ja on hienoa todeta, kuinka hyvät poplaulut ovat kestäneet aikaa. Musiikki on nostettu keskeiseen rooliin niin tarinaan sisäänkirjoitettuna kuin kerronnan välineenä. Tapahtumat sijoittuvat Cool Britannian kesään -96. Esimerkiksi Oasisin Knebworthin keikat kulkevat luonnollisena juonipunoksena 3. jaksossa. Avausepisodin ensiminuutteihin on mahdutettu The Stone Roses -bändipaita, Cigarettes And Alcohol, kasa aikalaislevyjä ja -julisteita sekä sarjan tunnarimusiikki The Charlatansin One to Another. Ajankuva on vahva, mutta niin on substanssikin. Sarja on nähtävillä vain Areenassa ja se poistuu 24.4.2014.
YouTube-lista sarjan musiikista.
Areena: My Mad Fat Diary (poistuu 24.4.2014)
4. YleXPop-klubi: Parasta Ennen! Itämerellä - 20.-21.3.
YleX:n perjantai-iltojen pelastus, Parasta ennen! -ohjelma, suuntaa Itämerelle jo toista kertaa. Juontaja Matti Airaksinen tietää siis mitä on luvassa: ”Odotan reissua pelonsekaisin fiiliksin, koska viime kerralla oli niin törkeetä”, Airaksinen sanoo muistellessaan vuoden takaista aamun tunneille venynyttä dj-settiään.
Itämerelle yhdessä aisaparinsa DJ Orionin kanssa lähtevän Airaksisen mieleen on viime vuoden YleXPop-reissusta jäänyt erityisesti se kuinka antaumuksella ihmiset olivat panostaneet pukeutumiseen: bailaavan kansan yllä nähtin mitä erikoisempia asukokonaisuuksia. Vastaavanlaista toimintaa tahdotaan nähdä tälläkin kertaa.
Vaikka tämänvuotisesta laivamatkasta on Airaksisen mukaan tulossa äärimmäisen timanttinen, löytyy jotain petrattavaakin: ”Parasta Ennen! -kosinnat ja -lapset on jo nähtyjä juttuja. Parisuhteiden näkökulmasta häät voisi olla kova juttu. Unohdetaan ne kosinnat ja järjestetään häät siellä.”
YleXPop-klubi: Parasta Ennen! Itämerellä 20.-21.3.
5. Don’t Stop Believin’: Everyman’s Journey - Teema 30.3.
Elokuvan traileri.
Tosielämän rocksatu - uskomatonta mutta totta. Don’t Stop Believin’: Everyman’s Journey on kertomus siitä, miten filippiiniläinen coverbändin laulaja Arnel Pineda päätyi 2007 YouTube-videolta amerikkalaisen rockmammutti Journeyn laulusolistiksi. Dokumentti seuraa bändiä Revelation-kiertueella pääosin vuonna 2008. Dokumentissa kuvattu Pinedan ensimmäinen vuosi on laulajalle raskas sekä fyysisesti että henkisesti. Hän kokee kansainvälisen kiertueen rasitukset, fanien paineen ja saa osakseen jopa puhdasta rasismia. Elokuva huipentuu vokalistin upeaan kotiinpaluukonserttiin Manilassa. 2012 valmistuneen elokuvan on ohjannut Ramona S. Diaz.
Journey perustettiin 1973 San Franciscossa ja yhtyeen suosion huippuvuodet osuivat 80-luvulle. Ammattibändi kun on kyseessä, on se olemassaolonsa aikana tehnyt lukuisia kokoonpanon muutoksia ja selvinnyt niistä. Yhtyeessä on soittanut yli 20 henkilöä, mm. myöhemmin American Idol -tuomarinakin mainetta niittänyt Randy Jackson. Yhtyeen pitkäaikaisin ja tunnetuin vokalisti on Steve Perry.
Laulajan korvaaminen rock-bändeissä on vaikeaa, koska he ovat usein yhtyeen keulakuva, ääni ja kasvot. Journeyn tapauksessa Pineda on järjestyksessä kuudes vokalistin tontin haltija, mutta on onnistunut voittamaan yleisön puolelleen. Yhtyeen ainoa alkuperäisjäsen kitaristi Neal Schon paljastaa elokuvassa, että uuden laulajan löytäminen ei ollut helppo prosessi ja pyyhe oli vähällä lentää kehään. Journey on asemassa, jossa se voisi tyytyä vanhojen hittiensä kertaamiseen. Siksi on mieltäylentävää lukea Rolling Stone -lehden haastattelu, jossa Schon kertoo, kuinka kuka tahansa classic rock -laulaja ei voinut täyttää bändin vaatimuksia. ”Etsin aidosti lahjakasta laulajaa, jonka kanssa voisimme edetä ja jolla on kunnon keuhkot. Ja jonka kanssa voimme mennä uusiin suuntiin ja coveroida vanhaa materiaaliamme hyvin.”
Kunnianhimoa on vielä jäljellä ja Arnel Pinedan myötä yhtye on astunut uudelle aikakaudelle. Pineda on bändin riveissä nyt seitsemättä vuotta. Journey julkaisi viimeisimmän studioalbuminsa 2011.
Yksi niistä videoista, joiden avulla Arnel Pineda kiinnitettiin Journeyn vokalistiksi.
Don’t Stop Believin’: Everyman’s Journey, Teema su 30.3. klo. 21.10.
Kommentit (0)