Kauniit kannet kätkevät sisäänsä aarteen

Monet kerrat olen hankkinut vanhan kirjan sen kansipaperin, typografian tai muuten viehättävän ulkoasun vuoksi. Esteetikon koti alkaakin pian näyttää antikvariaatin ja kirpputorin välimuodolta kirjojen, kippojen ja kuppien kertyessä kotiin. 

kirjat kuvitus

Sisustuslehdessä näin joskus yöpöydän, joka oli koottu vanhoista suurista kirjoista keoksi ja sidottu kuluneella leveällä nahkavyöllä kokoon. On näkynyt myös kirjahyllyjä, joita on tehty vanhoista kirjoista poraamalla köyttä kirjojen kulmien läpi. Minustakin on hauska käyttää tavanomaisia esineitä uudella, yllättävällä tavalla.

Tämän kirjarasian toteuttaminen vaati vain kynäveitsen, viivoittimen ja liimaa. Muutama sivu kerrallaan kolo kirjan keskelle lähti muotoutumaan. Kärsivällisyyttäni koeteltiin kun paperi alkoi ruttaantua ja reuna ei pysynyt siistinä. Terävämpi veitsi ensi kerralla.

kirja

kirjan kaiverruskirjarasiaKirjarasia toimisi myös yllätyksellisenä lahjapakettina. Sisälle voisi sujauttaa vaikka viestin rakkaalle tai kauniin esineen ystävälle.

kirjarasiakirjarasia

kommentit

Onkos tämä Kirjasta rasia -idea kopsattu Kirjastolehdeltä? Otsikko on tismalleen sama ja niinpä koko ideakin.

Voi olla sattumaa, mutta jos idea on tullut muualta, lähde olisi hyvä mainita: http://www.suomenkirjastoseura.fi/kirjastolehti/kirjasta-rasia/

>Reilun pelin puolesta To, 2012-05-31 10:58

Hei, kiitos kysymyksestä! Muokkasin otsikon blogaukselle näppituntumalta enkä ollut Kirjastolehden juttua nähnyt. Sama idea on varmasti toteutettu useammassa julkaisussa, esim. Ylen Kirppis-ohjelmassa vuosia sitten http://yle.fi/vintti/yle.fi/kirppis/node/468.html Olotila haluaa olla tarkkana ja antaa krediitit niille joille ne kuuluu, reilun pelin puolesta ehdottomasti, Ulla

>ullav To, 2012-05-31 11:33

Ja kiitos linkistä, laitetaan tuo Marja Männistön juttulinkki ja muita vastaavia vielä tuonne jutun oikeaan palstaan inspiroimaan, t Ulla

>ullav To, 2012-05-31 11:55

No hei! Ensimmäiset rasiani olen tehnyt jo kymmenen vuotta sitten.Olen sitonut kirjoja käsin pitkääm ja sitä kautta kirjojen uusiokäyttö on omaan tekemiseeni tullut.

Olen viime aikoina nähnyt sisutuslehdissä rasioita jotka on tehty näyttämään kirjoilta ja muistin taas kirjarasiat. Nyt kun katsoin linkin, samankaltaisuus on yllättävä :-D Korut sisällä ja kaikki.

Mutta tuskinpa Kirjastolehden (tai kenenkään muun vastaava)idea on originaali, on taidettu kirjojen sisällä salakuljettaa ja säilyttää tärkeitä esineitä sun toista jo kauan sitten... Missään vaiheessa en ole ideaa omakseni väittänyt, kyseessä on varmaan samankaltainen juttu kun joku kutoo villasukan ja pitäisi nimetä kenelle kunnia ensimmäisestä sukasta kuuluu :-D

>nappikati To, 2012-05-31 13:06

lisää kommentti

nappituntuma

Graafikko Kati Tavilampi näkee ympärillään koko ajan kaikkea äärettömän innoittavaa. Pieniä ja suuria asioita, jotka konkretisoituvat kotona, jalostuvat uusiksi ideoiksi tai ilahduttavat pelkällä olemassaolollaan. Inspiraation hetki lyö!

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä