Kultalusikka kaulassa

Vanhat aterimet ovat kauniita kuin korut. Pieni palkintolusikka sympaattisella hiihtäjäkuvalla tai musla-koristeltu leikkelehaarukka, kaikki mahtuvat kassiini kirpputorikierroksella. Alpakkaisia aterimia ei vain voi vastustaa.

Päätin tehdä ystävälle korun vanhasta lusikasta syntymäpäivälahjaksi. Lusikan pesä oli itsessäänkin kaunis, patinoitunut ja kullanhohtoinen. Kuvansiirtoaineella kiinnitin lahjansaajalle rakkaan ihmisen kuvan lusikan pesään. Houkutus oli suuri koristella riipuksen ketju helmillä ja kristalleilla. Tunnen syntymäpäiväsankarin kuitenkin niin hyvin joten säilytin korun yksinkertaisena.

kaulakoru

kaulakoru

kaulakoru

Korutyöt vievät nopeasti mennessään. Muutama muu sateinen ilta vierähti työpöydän ääressä opetellen metallilangan kieputusta ja etsien sopivia materiaaleja. Hiihtäjälusikka sai kaverikseen jääkristallin sekä lumenvalkoiset  ja taivaanturkoosit helmet.  

kaulakoru

kaulakoru

Rannekorun yhtenä osana on kahvilusikan varsi taivutettuna kaarevaan muotoon seuranaan hunajanväriset helmet.

rannekorurannekoru

kommentit

Mitä on kuvansiirtoaine? Mistä sellaista saa ja miten sellaista käytetään?

>Eve Mantu Ma, 2012-08-27 11:26

Se on jotain litkua :-D Vähän niinkuin decoupage-lakkaa tai ohutta liimaa. Lasertuloste tai kopio sivellään lakalla (kuva peilikuvana). Painellaan varovasti alustalle (kangasta, puuta, metallia...) ja annetaan kuivua vuorokausi. Varo ettei rypisty!
Seuraavana päivänä kastellaan viileällä vedellä ja aletaan pikkuhiljaa hinkata paperia pinnasta pois pyörivin liikkein. Tadaa! Kuva jää pintaan.
Itse ostin aineen Sinooperista, ohjeet tuli mukana. Askartelukaupoista yleensäkin saa ja netistä voi tilata esim. Hobby Point.

Itse lakkasin samalla aineella vielä muutamaan kertaan lusikkakorun kuvapinnan että sain kuvan paremmin esiin. Jotain nöyhtää paperista pintaan jäi, liikaakaan ei voi hinkata, kuva kärsii.
Jossain messuilla näin hienoja tauluja jotka oli tehty siirtämällä valokuvia puulevyille.

Kannattaa tehdä sellaisia empiirisiä kokeita eri matskuille. Esim. lusikassa kuva oli tosi hankala saada asettumaan koveralle pinnalle, meinasi rypistyä liikaa.

>nappikati Ti, 2012-08-28 07:50

lisää kommentti

nappituntuma

Graafikko Kati Tavilampi näkee ympärillään koko ajan kaikkea äärettömän innoittavaa. Pieniä ja suuria asioita, jotka konkretisoituvat kotona, jalostuvat uusiksi ideoiksi tai ilahduttavat pelkällä olemassaolollaan. Inspiraation hetki lyö!

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä