Liukuvärillä kangas elämään

Aloitin liukuvärjäyskokeiluni maltillisesti. Halusin jonkin pienen asusteen joka päivittäisi vaatetusta. Kaulakoru voisi toimia. Virkkaustyöstä ylijäänyt matonkude sopi loistavasti.

Liukuväriä elämään

Liukuväriä elämäänLöysin netistä hyvän ohjeen solmimalla tehtävään kaulakoruun. Hakusanoilla diy rag scarf tai diy braded scarf löytyy mallia erilaisille huiveille ja koruille vaikka millä mitoin. Myös vanhat t-paidat ja muut trikoovaatteet sopivat koruun mainiosti. Myös tämän tekemäni merimiessolmukorun ohje löytyy netistä.Liukuväriä elämään

Liukuväriä elämään

Liukuväriä elämään

Liukuväriä elämään

Liukuvärjäyksen tärkein juttu on aloittaa vaaleasta väriliemestä ja tummentaa väriliuosta loppua kohti. Kasta tekstiiliä ensin syvälle vaaleaan liuokseen ja lisää pigmenttiä kerta toisensa jälkeen veteen ja kasta vähemmän. Kastamiskertojen, väripigmentin ja veden määrä vaikuttavat kaikki lopputulokseen. Kannattaa naudattaa väripakettien ohjeita, ja netistä löytyy myös tietoa. Yleensä värjättävä kangas täytyy kastella ensin. Veteen lisätään myös yleensä ruokasuolaa.

Liukuväriä elämään

Liukuväriä elämään

Liukuväriä elämään 

Liukuväriä elämään

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

nappituntuma

Graafikko Kati Tavilampi näkee ympärillään koko ajan kaikkea äärettömän innoittavaa. Pieniä ja suuria asioita, jotka konkretisoituvat kotona, jalostuvat uusiksi ideoiksi tai ilahduttavat pelkällä olemassaolollaan. Inspiraation hetki lyö!

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä