Pimpuloita ja pampuloita

Polvista puhki hiutunut potkupuku ja pari venähtänyttä trikootoppia, t-paitoja. Jos kutoisin mattoja, leikkelisin tarpeettomat vaatekappaleet matonkuteiksi. Mattoa en nyt ole kuitenkaan tekemässä, vaikka leikkelin vaatteet pitkiksi soiroiksi ja pyörittelin nätisti kerille. Lankakerissä on jotain mahdottoman sympaattista. Sellaisia voisi vaikka laittaa kirjahyllyyn ihan koristeeksi.

Pimpuloita ja pampuloita

 Ajattelin jotain paljon nopeampaa kuin matot ja ehkäpä hieman jouluistakin, nimittäin koristepalloja. Näitä palloja ei kuitenkaan vuodenaika sido, voisin kuvitella samat pallerot roikkumassa kesällä vaikka pergolan katosta väreinään keltaista, valkoista ja ruohon vihreäää. Nauhaksi vanhaa pitsiä, silkkinauhaa tai vaikka juuttinarua. Itse palloakin voi koristella niin paljon kuin haluaa, laittaa rusetteja, paljetteja - tai vaikkapa nuppineuloilla nappeja.

Pimpuloita ja pampuloita

Pimpuloita ja pampuloita

Virkatun pallon sisään laitoin massapallon, vanukin varmsti käy. Aika pienenkin pallon päälle virkkaaminen onnistuu, kuteen täytyy vain olla hieman ohuempaa. Aloitin viiden silmukan ketjulla jonka yhdistin. Sen jälkeen lisäilin joka kierroksella silmukoita, välillä mallasin virkkausta pallon päälle. Paksusta kuteesta on mukava ja helppo virkata eikä aikaakaan näihin pampuloihin kulunut yhtä iltaa enempää.

Pimpuloita ja pampuloita

Pimpuloita ja pampuloita

Pimpuloita ja pampuloita

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

nappituntuma

Graafikko Kati Tavilampi näkee ympärillään koko ajan kaikkea äärettömän innoittavaa. Pieniä ja suuria asioita, jotka konkretisoituvat kotona, jalostuvat uusiksi ideoiksi tai ilahduttavat pelkällä olemassaolollaan. Inspiraation hetki lyö!

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä