Pyryharakan hellehattu

Vanhoissa suomielokuvissa heiluttiin heinäpellolla nenäliinasta tehdyssä hellepäähineessä joka oli solmittu kulmistaan. Nenäliinapäähine on vieläkin ihan käyttökelpoinen, varsinkin kun sen lopuksi koristaa pinkeillä paljeteilla.

Työkaveri oli viemässä kierrätykseen kassilista tekstiilejä joille kotona ei enää ollut käyttöä. Kassi sisälsi pellavaisen liinan ja pari pakettia uusia kangasnenäliinoja sekä muita pieniä kangasjuttuja. Jokaisen nenäliinan kulmassa oli pieni kirjailu ja mietin että kaikkea kaunista liinoista saisi aikaan. Työkaveri ystävällisesti lahjoitti tekstiilikassin minulle.

Pari kuukautta kassi nökötti eteisen nurkassa, sen jälkeen siirtyi työhuoneeseen ja akuutti kesälakin tarve sai aikaan sen että nyt nenäliinat jatkavat eloaan kesälätsän muodossa.

nenäliinakaavatompeluhelmethattukesälippis

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

nappituntuma

Graafikko Kati Tavilampi näkee ympärillään koko ajan kaikkea äärettömän innoittavaa. Pieniä ja suuria asioita, jotka konkretisoituvat kotona, jalostuvat uusiksi ideoiksi tai ilahduttavat pelkällä olemassaolollaan. Inspiraation hetki lyö!

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä