pl 347

 • Koe Pikku Kakkosen joulu netissä!

  Joulun aika on täynnä kynttilöitä, tunnelmaa, salaisuuksia - ja lasten mielestä myös piinaavaa odotusta. Jouluaattoon on joskus ikuisuus aikaa. Pitkiin pimeisiin päiviin löytyy tänä vuonna tavallistakin enemmän sisältöä Pikku Kakkosen netistä. Monet hauskat puuhat ja veikeä vuorovaikutteinen toteutus pelastavat niitä hetkiä, kun ei tunnu olevan yhtään mitään tekemistä.


  Joulun odotusta Kaisan ja Ramin seurassa

  Jokaiselle joulukuun päivälle aina uuteenvuoteen saakka löytyy uusi toiminnallinen kokonaisuus Pikku Kakkosen nettisivujen etusivulta. Mukana vuorovaikutteisessa toteutuksessa ovat televisiosta tutut juontajat Kaisa ja Rami. Lapsi pääsee mukaan osallistumaan parivaljakon jouluvalmisteluihin ja muuhun talviseen hauskanpitoon. Miten mahtaakaan ratketa kina joulukuusen koristelusta, entä kuinka monta piparkakkua Rami jaksaa syödä?

  Pikku Kakkosen netistä voi katsella monenlaisia jouluisia tunnelmapaloja, arkistojen aarteita ja toiveuusintoja suosikkisarjoista. Paukkumaissi-yhtyeen musiikkivideot saavat vipinää villasukkiin. Uunituoreitakin juttuja on tarjolla: Omalle koneelle voi ladata kuunneltavaksi uusia äänitiedostoja, vaikkapa jouluisen kuunnelman tai visailun. Hertan maailma täydentyy ennen näkemättömillä jaksoilla, ja kuusiosaisen sarjan myötä päästään tutustumaan pienten koiranpentujen ensimmäisiin elinviikkoihin.

  Kivaa joulua kaikille!

  Pikku Kakkosen joulu netissä on koko perheelle sopivaa kivaa. Palvelun pelit ja ohjelmat on suunniteltu erityisesti pieniä lapsia varten, ne ovat kestoltaan lyhyitä tuokioita ja innostavat touhuamaan myös muualla kuin tietokoneen ääressä. Pääasiassa hiirenkäyttöön perustuvat toiminnot paitsi harjaannuttavat tietotekniikkataitoja, myös tutustuttavat lapsia mm. joulupuuron valmistukseen ja juhlapöydän kattamiseen. Vaikka jokaiselle päivälle onkin tarjolla uutta tekemistä, ei sivuston sisällöstä nauttiminen edellytä jokapäiväistä käyttöä. Koko joulua ei ole tarkoitus luuhata koneella!

  Pikku Kakkosen netin suunnittelun yhtenä keskeisenä lähtökohtana on lapsen mahdollisuus kokemukselliseen ja omaehtoiseen oppimiseen. Tuttujen juontajien läsnäolo myös nettisivuilla mahdollistaa aiempaa yksilöllisemmän vuorovaikutuksen lapsen ja ohjelman tekijöiden välille. Lapselle tarjotaan mukavia ja jännittäviä yllätyksiä turvallisella, innostavalla tavalla.

  Puuhastelu Pikku Kakkosen netissä on hauskaa, kehittävää ja turvallista. Vanhemmat voivat halutessaan entisestään tehostaa palvelun turvallisuutta ja helppokäyttöisyyttä säätämällä itse sivuston asetuksia. Koko ruudun näyttötilassa lapsi voi tutkia sivustoa turvallisessa ympäristössä, sillä palvelun ulkopuolisille sivulle ei voi eksyä.

  Pikku Kakkosen netistä löydät myös Joulukalenterin jaksot!

  Kommentoi 0


 • Leimu on uusi äänellä ohjattava peli

  Leimu on Pikku Kakkosen uusi äänellä ohjattava peli

  Roihulaakson Leimu on uusi hahmo Pikku Kakkosen sivuilla. Leimu on pieni lohikäärme, joka järjestää syntymäpäiväjuhlat isoisälleen Hiillosvaarille.

  Syntymäpäiväjuhlien valmistelut muodostavat pelikokoelman, joiden erikoispiirteenä on se, että niitä pelataan mikrofonilla, omaa ääntä käyttämällä! Pelejä on neljä plus yksi bonuspeli. Peleissä lapsi pääsee herättämään, puhaltamaan ilmapalloja ja tulta sekä lentämään taivaalla. Pelit reagoivat mikrofonin aistimaan äänenvoimakkuuteen, joten huutamisvaara on todellinen.

  Leimu on Pikku Kakkosen uusi peli

   

  Kokonaisuus on toteutettu Tampereen Demolassa, opiskelijavoimin. Leimu on Eläinkarnevaalien jälkeen toinen onnistunut opiskelijahanke ja jatkoa on varmasti tulossa. Opiskelijayhteistyö on tärkeää, henkisesti meille itsellemme, mutta myös Pikku Kakkoselle opiskelijoiden kädenjälki tekee hyvää. Leimu on täysin työryhmän (Pikku Kakkosen nettitiimin avustuksella) suunnittelema ja toteuttama.

  Koska pelit käyttävät mikrofonia, jollaisia on tuhansia erilaisia, saattaa pelien kanssa tulla teknisiä ongelmia. Toivomme palautetta pelien toimivuudesta kommentteina tai sähköpostilla osoitteeseen pikkukakkonen(at)yle.fi

  Leimu Pikku Kakkosen nettisivuilla

  Kommentoi 0


 • Pikku Kakkosen kulisseissa: Mari

  Pikku Kakkosen Mari. Kuva: Pikku Kakkonen

  Pikku Kakkosen juontaja Mari on esittävää taidetta opiskeleva nuori nainen, josta tulee teatteri-ilmaisun ohjaaja. Mari pääsi muiden juontajien tapaan Pikku Kakkoseen koekuvausten kautta.

  - Halusin Pikku Kakkosen juontajaksi, koska Pikku Kakkosen lastenohjelmat on olleet aina itseäni lähellä lapsuudessani. Olin kova Muumi- ja Rölli-fani.

  Marin mielestä hänellä kävi hyvä tuuri, kun hän pääsi ruutuun:

  - Kuvauksissa sattuu kommelluksia, mutta hauskimpia hetkiä on ollut, kun kaverini "Nyyriäinen" teki jekkuja. Hauskaa on ollut myös esittää omatekemiä runoja.

  Marin uusin studiokaveri on Onerva, ujo orava:

  - Hänen kanssan ollan nyt viimeaikoina juonnettu. Joskus kieli menee kyllä solmuun, eikä muista yhtään mitä piti sanoa.

  Mari haluaisi muistuttaa lapsia aamujuonnoissaan, että hauskoihin leikkeihin ei tarvita kalliita leluja, vaan arkipäivän luovuus ja mielikuvitus luovat parhaat leikit. Eikä kilpailu ole tärkeintä vaan yhteen hiileen puhaltaminen.

  Katso myös minkälaista palautetta Mari on saanut juontajan roolistaan.

  Kommentoi 1 Lue kommentit


kirjoittajasta

PL 347 on blogi on kurkistus Ylen lastenohjelmien ja -palveluiden taakse. Tervetuloa kehittämään parempaa Lasten Yleä.

kommentoiduimmat

Muualla Yle.fi:ssä