pl 347

 • Kuunteleminen opettaa rauhoittumista ja keskittymistä

  Lapsille on tärkeää tarjota kuunneltavaksi niin musiikkia kuin satuja, tarinoita, runoja ja loruja. Kuulemisen ja varsinkin kuuntelemisen taito on tärkeässä roolissa lapsen kehittymisen kannalta.

  Lapset nauttivat niin ääneen luetuista saduista kuin musiikin kuuntelemisesta. Alle 8-vuotiaista lapsista radiota tai musiikkia kuuntelee 80 prosenttia, vähintään kerran viikossa (Lasten mediabarometri 2010).


  Pikku Kakkosen Radioasema nyt myös Pikku Kakkosen netissä

  Pikku Kakkosen Radioaseman lähetykset alkoivat helmikuussa 2011. Yle Areenassa perjantaisin julkaistut 15-minuuttiset ohjelmat ovat olleet erittäin suosittuja. Viikosta toiseen ne ovat löytyneet kuunnelluimpien listalta.

  Joulukuun alussa Pikku Kakkosen Radioaseman lähetykset löytyvät myös Pikku Kakkosen netistä. Lumisen maiseman keskellä radioasema odottaa innokkaita kuuntelijoita. Kaikki radiolähetykset ovat kuunneltavissa 30 päivän ajan, niin Pikku Kakkosen netissä kuin Yle Areenassakin.

  Lapsijuontajien seurassa käsitellään mukavia, lapsia kiinnostavia juttuja.

  Radioasemalla julkaistaan uusi jakso perjantaisin. Juontajina Pikku Kakkosen Radioasemalla ovat lapset – Sarianna, Santtu, Sofia ja Onni. He pohtivat lapsille tärkeitä asioita, kertovat satuja, tarinoita, vitsejä ja uutisia. Jokaisessa osassa on myös musiikkia, yleensä uusinta uutta lastenmusiikkia. Mielipiteitä erilaisista asioista kysytään myös kuuntelijalapsilta.

  Jaksoissa on pohdittu muun muassa millaista olisi, jos ihmisetkin nukkuisivat talviunia, mikä on hassuinta äidissä, miksi heijastimen käyttö on tärkeää, millainen on unilelusi ja mikä on mieluisinta iltapuuhaa tai miten kaveria voi ilahduttaa. Lapset ovat voineet kertoa myös harrastuksistaan ja vaikka itse keksimistään leikeistä.Pikku Kakkosen radioasema

  Kommentoi 0


kirjoittajasta

PL 347 on blogi on kurkistus Ylen lastenohjelmien ja -palveluiden taakse. Tervetuloa kehittämään parempaa Lasten Yleä.

kommentoiduimmat

Muualla Yle.fi:ssä