pl 347

 • Ransu saa oman talon Pirkkalaan

  Ransu Karvakuono saa oman talon Pirkkalaan. Kuva: Pertti Nättilä

  Kun Ransun henkilökohtainen avustaja Pertti Nättilä ja Pirkkalan vapaa-aikapäällikkö Jouni Salonen kohtaavat tulevan lasten kulttuuri- ja toimintakeskuksen Ransulan pihamaalla, alkaa ajatus lentää saman tien.

  - Tuohon voisi tulla Karvakuonojen laivasta mallia ottava kiipeilyteline, suunnittelee Pertti Nättilä.

  Suunnitelmissa on rakentaa puistoon lapsille labyrintti. Myös pihapiirin uimaranta on tarkoitus ottaa käyttöön. Miesten puheissa vilkkuvat myös pienet risteilyt Pyhäjärvelle ja yhteys Tampereelta, Laukontorilta.

  Ransu Karvakuonon taloa suunnitellaan Pyhäjärven rannassa sijaitsevaan Juhlatalo Rantaniittyyn.

  Suunnittelu ja remontti alkuun ensi vuonna

  Pirkkalan kunnanvaltuusto on suhtautunut kulttuurilautakunnan ja Ransula-työryhmän aloitteeseen myönteisesti. Näillä näkymin Ransula valmistuisi vuonna 2012, kertoo Jouni Salonen.

  Pirkkalan kunnanhallitus on jo näyttänyt hankkeelle kirkasta vihreätä valoa. Myös YLE TV2 on vahvasti mukana muun muassa Ransulan lavasteiden ja tilojen suunnittelussa.

  - Taloon tulisi esille Ransu Karvakuonon 30-vuotisjuhlanäyttely, joka on kiertänyt pitkin Suomea. Siellä voisi olla myös lasten televisiotoimintaan liittyviä asioita ja toiminnallisia pisteitä lapsille, Nättilä kertoo suunnitelmista.

  Pirkkalassa ymmärretään Ransun arvo

  Ransu Karvakuono on kunnalle tärkeä myös imagon kannalta, Jouni Salonen toteaa.

  - Tämä tulee olemaan meillä ykköshanke myös matkailullisesti.

  Teematalo on saanut myös Ransun hyväksynnän.

  - Ransukin on hankkeesta kovin otettu, Nättilä kertoo valokuvausreissulla olevan Ransun puolesta.

  YLE Tampere

   

  Kommentoi 0


 • Ylen lastenohjelmat on vuoden 2010 eurooppalainen lastenkanava

  Ylen lastenohjelmat on vuoden 2010 eurooppalainen lastenkanava. Kuva: Yle

  Ylen lastenohjelmat on voittanut Vuoden lastenkanava -palkinnon vuosittaisessa Cartoon Forumissa Unkarissa perjantaina 17.9.2010. Cartoon Forum on perustettu kehittämään eurooppalaista animaatiota ja edistämään sen toimintaedellytyksiä.

  Vuoden kanava -palkinto annetaan yhtiölle, joka on osallistunut uusiin animaatiohankkeisiin sekä kehittämällä niitä että esittämällä niitä erityisen paljon.

  Ylellä oli kisassa kovia kilpakumppaneita: ehdokkaina olivat muun muassa BBC:n lastenkanava CBeebies ja ranskalainen lastenkanava TF1 Unité Jeunesse. Palkinto myönnettiin erityisesti Ylen lastenohjelmien animaatio-ohjelmiston laadusta.

  Laadukkaalla lastenkanavalla luvassa uutta kotimaista animaatiota jälleen keskiviikosta 22.9.2010 alkaen, kun uuteen kuosiin muokatut hölmöläissadut aloittavat Pikku Kakkosen aamuissa.

  Katso ja kuuntele lastenohjelmia Areenassa

   

   

  Kommentoi 0


kirjoittajasta

PL 347 on blogi on kurkistus Ylen lastenohjelmien ja -palveluiden taakse. Tervetuloa kehittämään parempaa Lasten Yleä.

kommentoiduimmat

Muualla Yle.fi:ssä