pl 347

 • Onnimanni-palkinto Lukunakille

  Lukunakin toimittaja Riikka Lampinen, kuva: Heli Sorjonen, Yle

  Ylen Radio 1:n Lukunakissa keskustellaan lasten lukusuosikeista, jaetaan kirjavinkkejä ja luetaan kuulijoiden omia runoja ja satuja. Lastenkirjasuosikistaan on ollut puhumassa muun muassa presidentti Tarja Halonen. Hänen lapsuudensankarinsa oli Peppi Pitkätossu.

  Lukunakkia alusta alkaen toimittanut Riikka Lampinen on neljän vuoden aikana tutustunut yli 200 lasten- ja nuortenkirjaan. Lampinen kertoo, että lukunakin tarkoitus ei ole esitellä uutuuskirjoja, vaan lasten ja aikuisten rakkaita lukusuosikkeja. Tästä johtuen esitellyt kirjat saattavat olla peräisin vaikkapa 1950- tai 1980-luvulta.

  Harmillisen usein on klassikoistakin painos päässyt loppumaan. Lampinen on huomannut, että kustantamot panostavat nykyään lastenkirjallisuudessa käännöskirjoihin ja kirjasarjoihin. Korvaako määrä siis laadun joissain tapauksissa?

  Lasten äänellä puhuvaa Lukunakkia voi kuunnella lauantaiaamuisin Yle Radio 1:llä. Ohjelma lähetetään osana lastenohjelma Pikku Ykköstä, joka alkaa klo 10.

  Kuuntele Pikku Ykköstä ja Lukunakkia Areenassa:

  Lähde: Radion kulttuuriuutiset/Sarianna Kankkunen

   

  Kommentoi 0


 • Pikku Kakkosen kulisseissa: Eila Roine

  Pikku Kakkosen juontaja Eila Roine. Kuva: Laura Pohjavirta

  Näyttelijä Eila Roine on työskennellyt Pikku Kakkosen juontajana vuodesta 1996. Hän arvelee päässeensä mukaan ohjelmaan, koska "juontajajoukkoon haluttiin yksi vanhempi ihminen, eräänlainen varamummo". Kaikilla kun ei omaa mummoa ole, tai mummo asuu kaukana.

  Eilan sanoma vanhemmille on: antakaa lastenne olla lapsia mahdollisimman kauan. Kaikkia asioita ei tarvitse osata heti, eikä kaikkia maailman harrastuksia tarvitse harrastaa yhtä aikaa – niin hyviä kuin harrastukset ovatkin.

  Eila Roine kertoo nyt Pikku Kakkosen kulisseissa työstään lastenohjelman juontajana. Mukaan mahtuu myös muistoja Eilan lapsuudesta sekä asioita, joista Suomen lasten varamummo on huolissaan.

   

  Millaisia ajatuksia Eilan sanat herättävät? Saavatko nykylapset olla lapsia riittävän pitkään?

  Kommentoi 1 Lue kommentit


kirjoittajasta

PL 347 on blogi on kurkistus Ylen lastenohjelmien ja -palveluiden taakse. Tervetuloa kehittämään parempaa Lasten Yleä.

kommentoiduimmat

Muualla Yle.fi:ssä