Apu stressiin löytyy taskustasi

Apu stressiin löytyy taskustasi. Kuva: iceviking, positive62, Stock.xchng

Yksi keino lieventää stressiä voi löytyä käsilaukusta. Suklaa voi auttaa, mutta nykyaikaista on helpottaa stressiä älypuhelimen sovelluksella. Puhelimille löytyy lukuisia sovelluksia rentoutumiseen, meditointiin ja vaikkapa joogaan. Ne ovat työkaluja stressaavan elämän selättämiseen.

GPS for the Soul on siitä hauska, että sillä voi seurata omaa olotilaansa päivittäin tai vaikka tunneittain. Sovelluksessa on sykemittari, joka mittaa puhelimen kameran avulla sormenpäästä sykkeen ja kertoo siitä stressitasosi. Sen jälkeen se tarjoaa erilaisia oppaita rentoutumiseen.

Oppaissa on hengitysharjoituksia, mediaatiovinkkejä, joogaharjoituksia ja luontoon liittyviä rentoutushetkiä. Oppaissa on mukana myös hengityksentahdistin, jonka avulla voi hengittää syvään. Jos olotila tuntuu tasapainoiselta, harjoitukset auttavat ylläpitämään hyvää mielentilaa.

Ilmaisessa sovelluksessa voi myös kustomoida oman rentoutumisoppaan. Oppaaseen voi lisätä omia valokuvia, valita rentouttavan musiikin ja kirjoittaa kannustavan tekstin tai sitaatin.

Hengitys- ja rentoutusoppaat voivat auttaa, jos niihin todella paneutuu hetkeksi. Mutta mielenkiintoista on seurata omia stressitasojaan. Sovelluksen stressimittari voi herättää miettimään, mikä nyt oikein stressaa, jos ei itse sitä huomaa. 

Muita rentoutus- ja meditaatiosovelluksia:

Deep Relaxation
Stress Tracker
Breathe2Relax
Buddha Board 
Daily Yoga

Apu stressiin löytyy taskustasi. Kuva: GPS for the Soul

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä