Melkein valmiina Linnan juhliin

Ma, 2009-11-30 13:28

Enää kuusi yötä Linnan juhliin! Juhlamekkoja ommellaan ja viimeistellään parhaillaan kuumeisesti, osa valmistuu vasta tunteja ennen h-hetkeä. Piipahdin Tiia Vanhatapion liikkeessä vakoilemassa Johanna Sumuvuoren puvun sovitusta.

Monen ateljeen uumenissa uurastetaan parhaillaan linnanjuhlamekkojen parissa, niin myös tuoreen, Kultainen vaatepuu -tunnustuksen saaneen Tiia Vanhatapion liikkeessä, jossa kävin kurkkaamassa Johanna Sumuvuoren juhlamekon sovitusta. Videolla puvun kimpussa häärää Kirsi Nisonen, joka on yksi Vanhatapion käyttämistä ompelijoista. Vanhatapiolta Linnaan lähtee kaiken kaikkiaan kuusi pukua, joten mekkojen kanssa tarvitaan ulkopuolistakin apua.
 

... paitsi että Linnan juhlat ovat tietenkin TÄMÄN VIIKON sunnuntaina! Tein videon lauantaina, joten siksi puhun videolla "ensi viikosta".

Johanna Sumuvuori kertoi klipin ulkopuolella, että hän satsaa vaatteisiin ja asusteisiin, joita voi käyttää niin kauan, kunnes ne "lahoavat". Esimerkiksi Sumuvuoren Dolce & Gabbanan korkokengät ovat menossa Linnaan jo kolmatta kertaa ja Johanna uumoili pitävänsä niitä niin kauan, kuin ne vaan kengän asian ajavat, aina ei siis suinkaan osteta uusia korkkareita. Asusteiden suhteen poliitikko on kuulemma minimalisti ja konservatiivinenkin, eikä kenkien lisäksi tulevista asusteista vielä ollut täyttä varmuutta. Näette lopputuloksen sunnuntain Linnan juhla -lähetyksessä!

Sumuvuorella oli puvulleen kaksi vaatimusta: "vanhan maailman meiniki ja musta". Muutoin Vanhatapio sai vapaat kädet. Sumuvuori luottaa Vanhatapioon täysin, sillä designer on pukenut poliitikon Linnaan kaksi kertaa aikaisemminkin. Myös viisi muuta naista luottavat tänä vuonna Vanhatapioon, heidän joukossaan esimerkiksi Paula Vesala, Jutta Urpilainen ja Elina Moisio (joka menee Linnaan Sumuvuoren viime vuoden Vanhatapio-mekossa, jota on muokattu hieman erinäköiseksi). Vanhatapio kertoo, että saa usein asiakkailtaan vapaat kädet. Ammattilaiseen ostaan luottaa, ja tällainen perinteinen käsityöläisyys onkin ilahduttavasti Suomessa voimissaan, vaikka se ei helppo alavalinta olekaan. Vanhatapiolle vastikään myönnetty, arvostettu Kultainen vaatepuu -tunnustus on uljaasti liikkeen seinällä muistuttamassa, että massatuotannon ja nopeasti vaihtuvien trendien rinnalla on aina tilaa ja tarvetta aidolle ja kestävälle, ajattomalle designille.

Johanna Sumuvuoren vaatekriisi (joka ei kuulemma ole kriisi missään vaiheessa ollutkaan) on ratkaistu, ja mekko valmistunee viimeistään sunnuntaiaamuksi. "Eräällä toisella" sen sijaan on vielä sunnuntain vaatevalinta täysin auki: olen menossa Linnan juhlien jatkoille (toimittajan ominaisuudessa) enkä tiedä vielä ollenkaan mitä pukisin päälleni! Huh, ehkä tässä vielä ehtii keksiä jotakin...
 

PS: Seuraa Linnan juhlia Facebookissa ja Twitterissä kanavilla  #Linnanjuhlat ja #yle

 

Kommentit

Marja Tiuran seuraaja on löytynyt, hurraa..

Nooran blogi

  • nooran_blogi (Kuva: )
    Noora loves eko, reilu ja luomu -blogissa toimittaja Noora Shingler seikkailee trendien näkymättömien arvojen maailmassa. Blogi paljastaa helppoja vinkkejä eettisen, ekologisen, terveellisen ja tyylikkään elämän kulutusvalintoihin.