Entäs ne elukat, joita ruokitaan hormoneilla. Ja moniko ihminen on enää tänäpäivänä niin puhdas, ettei popsi jos jonkinmoista lääkettä ja hormonia. Jos ne menee pissan mukana meriin ja kalojen perimät sen myötä sekaisin, niin mitä tekisi moinen hormonikakka pelloilla ihmisten ruualle? Siis niiden vaikka pienten ihmisten, jotka eivät ole kehoaan vielä myrkyttäneet hormoneilla, muoveilla, lisäaineilla ja herra ties millä.
Eli onkos tätä puolta kakka-asiassa tutkittu?
Kommentit
Hormoniasioita on tutkittu paljonkin, myös hormonien ja niiden kaltaisten yhdisteiden hajoamista aerobisissa ja anaerobisissa oloissa.
Minä en ole tuota ohjelmaa nähnyt, kun en asu Suomessa. Muuten lueskelemalla nettiä, olen havainnut suomalaiset hyvin tietämättömiksi tällä tärkeällä elämän alueella. Nykyään tätä tutkimusta tehdään paljon kehitysmaissa. Suomi näyttää aivan pudonneen kelkasta.
Vesivessaa pidetään yhä huippuluokan ratkaisuna, vaikka se on ympäristön kannalta aivan kaamea laitos. Itämerikin on nyt kuoleva potilas ja tervehtyminen on epävarmaa. Kehitysmaissa suuret joet ovat pelkkiä viemäreitä.
Onneksi on nyt jo ratkaisujakin tiedossa, mutta niiden käyttöön ottaminen vie kymmeniä vuosia tai vuosisadan. On ällistyttävää kun paljastuu millä tavalla ihmiskunta elää. Se on suurta saastuttamista.
Niin. Mistäs toimittaja kuvittelee Helsingin Veden myymän Metsäpirtin Multa-nimikkeellä myytävän tavaran tulevan?
No, sehän on kaupunkilaisten kakkaa kompostoituna. Kompostoituna keskitetysti, suljetussa ympäristössä ja huolella, jolloin jokaisen henkilökohtainen pikku kakkamakki ei tee ylimääräistä ravinnekuormaa valuma-alueen vesistöihin.
Kakkahistorian kertaus tekisi erityisen hyvää toimittajalle. Historiaa voisi havainnoida vaikkapa piipahtamalla kehitysmaihin, joissa ihanan luomu suhtautuminen kakankäsittelyyn tappaa pikkulapsista puolet ripulitauteihin ennen toista ikävuottaan.
"Pikkulapsia tietenkin kehutaan elämän alussa aina toimituksen jälkeen, mutta pian varhaislapsuuden jälkeen kakkonen muuttuu rutiiniksi, josta puhumista pidetään junttina ja nolona."
Kaipaatko edelleen, että sinua kehuttaisiin aina toimituksen jälkeen? Vai tuntuuko sinusta, että sinua ei lapsena kehuttu tarpeeksi kivoista kakoista?
"Ihmisen uloste olisi oikein hoidettuna arvotavaraa, mutta meillä se huuhdotaan puhdistetun veden(!) mukana viemäriin, eikä jo 1800-luvulla hoksattu fiksu ajatus "kaupunkilaisten tulee palauttaa maalle se, mitä sieltä on saatu" pääse toteutumaan."
1800-luvuilla kaupunkilaisten ulosteet päätyivät avotunkioihin, joista nesteimäinen aines valui ojiin, saastutti kaivoja ja päätyi lopulta käsittelemättömänä juuri sinne Itämereen. Avotunkioista tosin kiinteää kamaa toimitettiin avoimilla hatarilla hevosvetoisilla puukärryillä maaseudulle, matkalla tuosta kuormasta valui osa kaduille kulkukoirien herkuksi. 1800-luvulla ulostevälitteiset taudit olivat erittäin tavallisia ja surmasivat suuren osan lapsista ennenkuin nämä täyttivät viisi vuotta. Lisäksi tänä kultaisena aikana, jolloin ei tunnettu homogenisoitua maitoa eikä teollisia elintarvikkeita (jotka ekologisesti ajattelevien ihmisten mukaan aiheuttavat kaikki maailman sairaudet) myös aikuisia kuoli säännöllisin väliajoin joukoittain mm. kolera-epidemioihin (http://www.saunalahti.fi/arnoldus/kolera.html).
Vaikka ihmisulostetta voidaankin käyttää lannoitteena, ihmisuloste on merkittävä tappavien tartuntatautien levittäjä ja siksi ihmisille on kehittynyt evolutiivisesti voimakas aversio ulosteita kohtaan. Hämmästyttävää kyllä, ekologinen muotiuskonto on tehnyt tämän aversion puuttumisesta hyveen.
Lisää kommentti