Jyväskylästä MM-sarjan avauskilpailu?

Jyväskylän MM-ralli on vahvasti ehdolla uudistuvan rallin MM-sarjan ensimmäiseksi osakilpailuksi.

Rallikauden ajankohta ja sarjan säännöt muuttuvat lähivuosina. Kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n hallitus saa lokakuussa käsiteltäväkseen esityksen, jonka mukaan rallin MM-sarjaa ajettaisiin jatkossa talvikaudella eli elokuusta toukokuuhun.

Tavoitteena on lisätä rallin tv-näkyvyyttä, sillä kesällä huomiosta kilpailevat liian monet tapahtumat. Osakilpailujen määrää ollaan myös vähentämässä, sillä tallit pitävät nykyistä 16 osakilpailun sarjaa liian kalliina. Pilviin karanneiden kustannusten vuoksi tämän kauden kaksi kärkimerkkiä, Citroën ja Peugeot, vetäytyvät MM-sarjasta ensi kaudella.

Jos esitys menee läpi, uudistettu MM-sarja alkaa syksyllä 2007. Siirtymäkaudella eli keväällä 2007 ajettaisiin 8 osakilpailun tynkäsarja ja varsinainen MM-sarja alkaisi elokuussa Jyväskylästä.

MM-rallikomission suomalaisjäsen, AKK Motorsportin toimitusjohtaja Jarmo Mahonen pitää todennäköisenä, että Jyväskylä saa ensimmäisen osakilpailun. Mahosen mukaan kauden avauskilpailun saaminen Jyväskylään parantaisi entisestään Neste Rally Finlandin ja kaupungin näkyvyyttä maailmalla, sillä kauden ensimmäinen kisa on aina suuren huomion kohteena.

Kansainvälisen autourheiluliiton hallitus päättää uudistuksista lokakuussa.

Hätkähin jo, että ralli

Hätkähin jo, että ralli ajetaan eri vuodenaikana, kun luin otsikon ;) Mutta hieno homma, näkee heti ensimmäisenä uuden kauden kaluston ja kuskit.