Paviljonki järjestyksessä ja asenne kohdallaan?

Havaitsin pientä epäkohtaa paviljongin järjestysmiehissä. Yksi tyttönen oli laitettu puominvartijaksi fordin edustalle josta hänen kuului sitten viheltää pilliin jos auto tuli siitä läpitte. Hän ei tuntenut yhtään autoa ja näin vihelti kaikki autot mitkä saapui ajamaan varikkosuoraa. Suurinosa kääntyi pois tai meni aikaisemmin omaan pilttuunsa. Näin juoksutettiin yleisöä turhaan edes takas sivuun ja järjestysmiehet laukkas narujensa kanssa turhaan. Lisäksi häntä joutui neuvomaan vieressä oleva järjestysmies, millon päästetän ja ketä päästetään sisään. Välillä pääs sellaiset jotka ei olisi saanut mennä ja välillä ei tahtonut päästä sellaiset jotka sai mennä. Miksi ei vaan voitu laittaa osaavaa henkilöä siihen joka tuntee autot ja erilaiset kortit joilla pääsee kulkemaan.

Toinen enemmän inhottava piirre oli järjestysmiesten oleminen podiumin edustoilla. Osasivat seistä juuri ihmisten edessä ja näin estää heidän näkemisen saatikka kuvien ottamisen. Eivät olleet suosiolisia siirtymään kun sitäkin ehdottelivat. Ihmiset olivat vähän kuikkuisia sen johdosta. Tilaa olisi ollut sivummalla jossa ei olisi ollu kenenkän esteenä. Ehdotettiin kyykkyyn menemistäkin, sekään ei sopinut. Hienoa asiakaspalvelua kerrassaan.

Jatkossa olisi hyvä myös katsoa järjestysmiesten asenne ja osaaminen. Se ei riitä että siellä seisoo joku. Tehdään yhteiset pelisäännöt ja pidetän niistä kiinni. Se on reilua kaikkia kohtaan ja ennenkaikkea parantaa rallimme imagoa entisestään.

Joo tottakai on kiva

Joo tottakai on kiva muistaa, että myös järkkärit ovat ihmisiä, mutta he ovat myös työssään. Monesti pätkällä näki järjestyksen valvojan lampsivan eteen pokkari kädessä ja samalla peittäen yleisön näkyvyyden. Toinen seikka joka ei mene järjestysmiesten piikkiin oli tänään paviljongilla palkintojenjako, jossa pieleen meni ihmisten poistuminen ja sisääntulo. Sai odottaa monta kymmentä minuutta, että pääsi ulos, koska sisää tulevat ihmiset peittivät reitin. Järjestysmiehet puuttuivat asiaan, mutta aivan liian myöhään. Ihmiset olivat jo pettyneitä.

tainnu keskisten filosofia juurtua sinnekin

Joo aika kirjavaa oli järkkäreiden taso ja kiinnostus tehtäviään kohtaan, mutta kaipa nuo oli otettukin sieltä mistä oli halvimmalla saatu :)

Ei valittamista

Minulla ei ainakaan ollut valittamista Paviljongin ohjelmasta. Järkkärit olivat ihan ystävällisiä, myös kuskit ja tarjonta keräsivät kehuni. Korkeintaan sisäänpääsyhinta vähän kyrsi, mutta se oli pieni huoli..

Valaiseeko?

Itsekin siellä j-miehenä olleena olisin katsojan näkökulmasta ihmetellyt ihan samoja asioita. Mutta tästähän se johtui
1. perehdytys tehtäviin oli hanurista
2. j-miesten saamat käskyt ylemmältä taholta aiheutti itelläkin aikamoista tahatonta komiikkaa
3. tietyt asiat täysin ennalta arvattavissa mutta ei oltu kuitenkaan varauduttu
4. ja monta muuta viilattavaa kohtaa

Se luiskan ihmisryysis johtuu suureksi osaksi siitä että ihmiset ovat vain niin jääräpäitä: 'Kyllä sinne vielä sopii, minä-ainakin-koska-olen-tosi-rallimies' Itse olin tosin toisessa paikassa mutta radiosta kuulin riittävän monta kertaa että putkessa ja luiskassa tarvitaan apua, mutta vastaus on luettavissa kohdista 2 ja 3.
Podiumin edessä seisomiseen vastaus kohta 2.

Itse olen samaa mieltä että joillain järjestysmiehillä on hieman seriffimäinen ote asioihin. Taas jotkut järkkärit kärsivät siitä että osa ylemmän tahon määräyksistä on 'poskettomia' ja pakollisia noudatettavia.

Mutta on siellä muillakin kuin järkkäreillä parannettavaa. Pari mulkvistia tuhatta katsojaa kohden pystyy pilaamaan kyllä kevyesti järkkäreidenkin objektiivisuuden ja joustavuuden. Lisäksi esim. nämä staff-korteilla varustetut musta-tuntuu-että-oon-lähes-keke-ruusperi-ja-että-voin-kulkea-missä-mua-huvittaa -kaverit voisivat edes kerran katsoa kisajärjestäjien ohjeita ja noudattaa niitä. Tosin tästä porukasta osa ei varmaan osaa lukeakaan... Siis staff -porukastakin em:t koskettavat vain murto-osaa mutta ovat sitten sitäkin äänekkäämpiä.