Vauhtia piisaa

Vauhtia piisaa

Ei meinaa petter mahtua enään kuvaan leustulla niin on kova vauhti :)

Äänestystilanne
Tilanne: 3.5, Ääniä: 24

Siinä ei enää taustan

Siinä ei enää taustan yksityiskohdat häiritse. Paljon oli valotusaika?

Arvot olivat ?

Arvot olivat iso400, f16, 1/250

eipäs olleet...

iso 400 oli oikein. aukko oli f11 ja suljinaika 1/200.

Juupa juu

Joku näistä tykkää, minä en. Mutta tälläisen kuvan jälkeen ei sitten kannata hirveästi kitistä muiden kuvien asettelusta, tarkkuudesta tai oikeastaan mistään muustakaan.

Täsmennystä edelliseen

Ei tässä nyt ole tarkoitus alkaa henkilökohtaisesti kenellekään erikseen avautumaan. Ihmetyttää vaan, kun täällä kovin herkästi kritisoidaan tänne laitettuja kuvia, joten tuli pakottava tarve kirjoittaa aiheesta jotain. Tarkkuudesta heti kärkeen se, että kun tuollaista useamman megan kuvaa pienentää 250kt:n kokoon, niin väkisinkin siinä ainakin tarkkuus kärsii. Muutenkin aukot ja ISO-arvot sun muut on taatusti monelle omia muistoja kuvaavalle lähes hepreaa, kun fiilispohjalta nappaa muutaman muiston rallista. Siellä on erikseen ne liiveillä varustautuneet tyypit,(jotka useimmiten seisoo sen oman mestariotoksen tiellä =),) joiden jokaisen kuvan on onnistuttava ja joilla mokailu näkyy sitten tilissäkin. Kuvaus on vahvasti välineurheilua, eipä tässä itselläkään ole varaa sellaseen optiikkaan mitä himoitsee ja jopa tarvitsee. Rallissa vielä oman hankaluutensa tuovat metsien varjot, autojen nopeus, autojen väritys jne... Tässä asiassa tarvitaan kokemusta ja rautaisia hermoja opiskellessa. Myös tuuri on suuressa osassa, miten se auto sieltä nyppylän takaa nyt sattuu tulemaan tai meneekö tuo mutka nyt pitkäksi kun sitä tässä on aamusta asti odoteltu jne... Oppia ikä kaikki, kuten sanotaan. Kuvaaminen on mukavaa touhua ja mitä enemmän siihen perehtyy ja pääsee sisälle, sitä mukavammaksi se muuttuu. Mutta mikä parasta, kauneus on katsojan silmässä ja se pätee myös valokuviin.

Ralli, kuten muutkin lajit, elävät fanien varassa ja täällä Suomessa fanikulttuuri näyttäisi olevan vahvasti voimissaan, tämä kuvakisa ja kisan ulkopuoliset kuvat ovat hyvä esimerkki siitä. Ralli kiinnostaa kansaa ja hyvä niin. Kuvaaminen, olipa se sitten harrastus, muistoja tai ammatti, on vain osa tätä ilmentymää. Kiitos ja anteeksi.