Hirvonen ja Lankamaa

Hirvonen ja Lankamaa

Isompi kuva:
http://www.elisanet.fi/oinasneva/2007/norf/15.jpg

Äänestystilanne
Tilanne: 4.5, Ääniä: 37

Auto ja maisema sopivat

Auto ja maisema sopivat yksiin todella hienosti! Ehkä rajaus vähän oikeammalta ja olisi täydellinen kuva.

Olet oikeassa ide...

Nyt kohde on niin keskellä kuvaa että. Auto kun olisi kultaisen leikkauksen mukaan hieman oikeammalla , näkyisi liikekin paremmin. Hyvä kuva :)

Oliskohan ensivuonna kaksi sarjaa?

Tehdään ensivuodelle erikseen kilpasarja, jossa sitten teilataan kaikkien kuvat oikein huolella. Harrastepuolella voisi sitten vaan antaa järjettömiä pisteitä auton neljänneksille.

Ja kyllä, auto on keskellä kuvaa, kyynel. Sitten alareunassa on 2,83 milliä liikaa tuota hiekkatietä.

Väärin?

Ei minusta ole väärin tehdä asioita oikealla tavalla. Onhan liikenteessäkin liikennesäännöt, niin myös kuvauksessa on omat lainalaisuudet.

Tässä kuvassa ei hirveesti häiritse kultaisenleikkauksen puute kun kohdetta kuitenkin tukee siihen viettävät linjat ja kohde tarpeeksi suuri, että silmä löytää auton helposti eikä harhaile kuvassa miten sattuu.

Mutta keskelle sommittelua tulisi todella välttää. Itse ottaisin myös oikealta hieman pois. Se parantaisi tätä kuvaa.

Tuksi, ei pidä olla niin kriittinen ;) Näistäkin saa varmasti moni kuvaaja hyviä vinkkejä ja se on se kuvauksen suola. Oppia ikä kaikki :)

Oikein?

No aika pientähän tämä kritiikki on vielä ollut, tässähän menisi loppuelämä, jos alkaisi kaikista kuvista ja kommenteista heittämään kritiikkiä. Edelleen palaan siihen, että kaikki eivät välttämättä edes pyri siihen täydelliseen otokseen vaan se tulee jos on tullakseen. Eikä kaikilla ole samanlaista intoa laittaa tuhansia euroja kuvauskalustoon, vaan otetaan sillä digipokkarilla mitä saadaan. Eikä kaikki ole kiinnostuneita istumaan tunteja tietokoneen ääressä muokkaamassa ja leikkaamassa kuviaan, kun se ei nyt näytä ihan samalta miltä silmä sen näki, tai ehkä joltain ihan muulta.

Tässä tuntee itsensä Don Quijoteksi taistelussa tuulimyllyjä vastaan, ollaan vaan niin per... hirvittävän erimieltä tästä asiasta, mutta tavallaan kuitenkin samalla asialla. Olkaa te kuvauksen Gordon Ramseyja muille kuvaajille, niin minä olen sitten teille. =)

Tuskinpa täällä kuvauksen Gordon Ramseyt hengailee...

Oikeat ammattivalokuvaajat tuskin hirveästi pitävät näistä rallikuvakisan säännöistä. Ammattivalokuvaajat haluavat kuvistaan makkaraa leivän päälle. Nythän nämä kuvat ovat ilmaiseksi luovutettu YLE Radio Keski-Suomen ja AKK Sportsin käyttöön.

Antaudun

Kuvaus-gurut 1 - Minä 0, pyyhe kehään.

Höpö höpö :)

Ei noin helpolla saa antautua... Ja missä niitä kuvausguruja on? Täällä ei ole näkynyt ;)

Pokkarit

Pokkareillakin voi ottaa rallikuvia, jopa onnistuneita. Itse sain pokkarilla kaapattua Märtinin ennätysloikan Ouninpohjassa 2003 ja se kuva on mielestäni yksi parhaita, mitä koskaan olen ottanut. Ainakin se kuva sai hyvälle tuulelle ja vieläkin sen katsomisessa on jotain hienoa.
Osoitteessa:
http://www.ilkansivu.net/Neste_Rally_Finland_2003/page_06_fin.htm
on mm. se Märtinin loikka. Tuo 2003, kuten myös 2004 Jyskälä on kuvattu Canonin G3 -pokkarilla. Sellaisella kameralla saa sen yhden kuvan per auto, kun siihen yhteen kuvaan keskittyy 100 prosenttisesti. Laukaisin puoleen väliin, kun auton ääntä alkaa kuulumaan. Tarkennus on oltava siinä oletetussa kuvanottopaikassa. Laukaisin puolessa välissä käännetään kamera kohti auton tulosuuntaa ja auton tullessa näkyviin kuljetetaan kameraa auton mukana (panoroidaan) oletettuun kuvanottopaikkaan. Laukaisin tempaistaan pohjaan vähän ennen tätä oletettua kuvanottopaikkaa ja jatketaan panorointia auton mukana.