YLE Teema

 

Daniel Deronda (12)

Julkaistu torstaina 08.03.2012 2 kommenttia 182 suositusta

Daniel Deronda (12)

lauantai 24.11. klo 17.50

1860-luvulle sijoittuva Daniel Deronda on intohimoinen rakkaustarina, jossa sekä sankari että sankaritar kulkevat pitkän matkan kohti täyttymystä.

George Eliotin romaaniin perustuvan neliosaisen draaman päähenkilöt ovat nuoret Daniel ja Gwendolen. Daniel on herkkä ja älykäs nuorimies, mutta avioliiton ulkopuolisena lapsena identiteetistään epävarma. Gwendolen sen sijaan on itsekäs ja päättäväinen, mutta Daniel vaistoaa säihkyvän ulkokuoren alla piilevän heikkouden ja epätoivon.

BBC:n sarjan on Eliotin romaanista dramatisoinut Andrew Davies ja ohjannut Tom Hooper. Pääosissa ovat Hugh Dancy, Romola Garai, Hugh Bonneville ja Jodhi May.

Lisätietoa ohjelmasta

Daniel Deronda 1-4, Britannia 2003. O: Tom Hooper. N: Hugh Bonneville, Romola Garai, Hugh Dancy, Jodhi May. Edellisen kerran esitetty keväällä 2012 Yle Teemalla.

Suosittele182 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Suvi Mäkelä

Muistelen, että ko. "palkittu sarja" on jo esitetty YLE:llä, voisiko tästä olla maininta ohjelman tietojen yhteydessä kohdassa "lisätietoa ohjelmasta": Uusinta vuodelta 200x. Uusintojen esittäminen uusina "palkittuina" sarjoina on hankala YLE:n omaksuma tapa. Tällä nostatetaan odotuksia, mutta saadaan myös pettyneitä katsojia aikaan. Ruotsissa julkaistaan hauskasti vastaavat tiedot tyyliin "lähetetty aiemmin 08/1986"! Yleisradioyhtiöllä ei ole tarvetta peitellä uusintojen osuutta ja jos tietokannat eivät mahdollista uusintojen seurantaa, niin tietokantojen parantaminen tällaisen suhteen on helppo tehtävä.

(ja tähän ei nyt tarvitse vedota digitv:n siirtymäkauden vaikeuksilla määritellä kuka pystyi näkemään Daniel Derondan aiemmin, kuka ei. Siihen riittää mainita esim. lähetetty Teemalla 08/200x tms.)

Anonyymi

Minunkin mielestäni edellisen esityskerran voi mainita. Jos sarja on hyvä, niin mitä haittaa siitä on? Olen joskus alkanut katsoa ohjelmaa ja huomannut, että uusi onkin vanha. On tuntunut petkutukselta, kun taas rehellisesti ilmoitettuna olisin ajatellut että "ai niin tuo, se olikin hyvä, katsonpa uudelleen". Ei millekään firmalle ole eduksi pistää asiakkaita pettymään montaa kertaa. Rehellisyys toimii vielä nykyäänkin, ihan kuten vanhoina hyvinä aikoina, sen näkee mediassakin päivittäin.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook