YLE Teema

 

 • sateen_korkea_1.jpg

  Sateen korkea veisu

  perjantai 6.6. klo 18.30

  Ikivanhan rukouksen melodia on löytänyt tiensä niin Israelin kansallislauluun kuin Smetanan sinfoniseen runoon Moldau. Tuon melodian juuria jäljittävä dokumentti on myös matka juutalaiseen musiikkiin.

 • sodankyla_ikuisesti3.jpg
  Kulttuuridokumentti

  Sodankylä ikuisesti

  perjantai 6.6. klo 20.00

  Peter von Baghin kolmiosainen dokumentti Sodankylän elokuvafestivaalin legendaarisista aamukeskusteluista 25 vuoden ajalta. Mukana maailmankuuluja ohjaajia, kuviteltua ja todellista dialogia sekä elokuvan ja "oikean" maailman kohtaamisia.

 • elokuvamusiikin_kultaaika.jpg
  Populaarimusiikki

  Elokuvamusiikin kulta-aika

  perjantai 6.6. klo 22.46

  Dokumentti kertoo vuosista 1965-1975, jolloin valkokangas svengasi ainutlaatuisella tavalla. Mukana mm. Quincy Jones, Lalo Schifrin, John Barry ja Michel Legrand.

 • korppikotkan_2.jpg
  Teemalauantai

  7.6. Teemalauantai: Salaliiton salat

  lauantai 7.6. klo 21.00-23.45

  Ilta on omistettu yhdelle elokuvalle, salaliittotrillerille Korppikotkan kolme päivää (1975), ja paranoidille aikakaudelle, jossa tämä moderni klassikko syntyi. Pääosissa ovat Robert Redford ja Faye Dunaway. Sydney Pollackin elokuvan jälkeen nähdään sitä käsittelevä dokumentti.

 • searchingforsugarman.jpg
  Populaarimusiikki

  Searching for Sugar Man

  sunnuntai 8.6. klo 21.00

  Ruotsalaisohjaaja Malik Bendjelloulin (1977–2014) muistoksi: Oscarin voittanut huikea dokumenttielokuva amerikkalaisesta muusikosta Sixto Rodriguezista, josta tuli tietämättään supertähti kaukana Etelä-Afrikassa.

 • magnum_tiananmen_2.jpg

  Magnum - tarina valokuvan takana

  sunnuntai 8.6. klo 20.15

  Kymmenosaisessa sarjassa aiheena on kymmenen valokuvatoimisto Magnumin kuuluisaa otosta vuosikymmenten varrelta.

 • tekijana_koutaniemi_2.jpg

  Tekijänä Meeri Koutaniemi

  maanantai 9.6. klo 20.00

  Meeri Koutaniemi, 26, elää ja hengittää kuvajournalismia. Hän on useilla palkinnoilla palkittu nuori valokuvaaja, jonka metodina on heittäytyä täysillä kuvattaviensa elämään.

 • tekijana_roukala_1.jpg

  Tekijänä Aki Roukala

  maanantai 9.6. klo 20.00

  Reilu kolme vuotta sitten valokuvaaja-manageri Aki Roukala ja hänen vaimonsa saivat tarpeekseen elämästä pääkaupunkiseudulla. Muuttopäätös oli helppo tehdä, kun Roukalan isoäidin kotiseudulta Hailuodosta löytyi sopiva talo, sopivaan hintaan.

 • klaus_voormann_2.jpg
  Populaarimusiikki

  All You Need Is Klaus

  perjantai 13.6. klo 22.25

  Saksalainen muusikko, taiteilija ja tuottaja Klaus Voormann tunnetaan parhaiten yhteistyöstään Beatlesin kanssa, mutta Revolver-albumin kannen suunnitellut basisti on tehnyt paljon muutakin. Dokumentissa mukana mm. Paul McCartney, Ringo Starr, Randy Newman ja Carly Simon.

 • kellopeliappelsiini.jpg
  Teemalauantai

  14.6. Teemalauantai: Kubrickin Kellopeli

  lauantai 14.6. klo 21.00-24.05

  Stanley Kubrickin Kellopeliappelsiini on elokuvahistorian kiistellyimpiä elokuvia, vaarallinen mestariteos väkivallasta ja tahdonvapaudesta. Elokuvan jälkeen esitetään dokumentti Kellopelin moneen suuntaan aukeavista merkityksistä.

 • side_by_side_2.jpg
  Teeman elokuvafestivaali 2012

  Side by Side - elokuvan tulevaisuus

  sunnuntai 15.6. klo 22.25

  Christopher Keneallyn kiehtova dokumentti elokuvanteon siirtymisestä täysdigitaaliseen aikaan. Haastateltavina mm. James Cameron, David Lynch, Richard Linklater, Martin Scorsese, Wachowskin sisarukset, Christopher Nolan, Steven Soderbergh, David Fincher ja George Lucas. Haastattelijana Keanu Reeves.

 • metal_evolution_1.jpg
  Populaarimusiikki

  Metal Evolution: raskaan rockin tarina

  sunnuntaisin 15.6.-24.8. klo 21.00

  Perusteellinen dokumenttisarja metallimusiikin kehityksestä. Kanadalainen muusikko, ohjaaja ja musiikkiantropologi Sam Dunn puristaa 11-osaisessa sarjassa raskaan rockin yli 40-vuotisen evoluution 26 alalajin sukupuuksi. Toiveuusinta syksyltä 2012.

 • lillianroxon.gif
  Populaarimusiikki

  Lillian Roxon, rockin äiti

  maanantai 16.6. klo 20.00

  Henkilökuva rockjournalismin esikuvasta ja feminististä Lillian Roxonista, joka oli keskeisesti mukana 1960-70-lukujen New Yorkin kiihkeässä rock-skenessä. Haastateltavana muun muassa Iggy Pop.

 • max_raabe_2.jpg
  Populaarimusiikki

  Max Raabe ja Palast-orkesteri

  lauantai 21.6. klo 19.00

  Suomessakin haltioituneen vastaanoton saaneen saksalaisen Palast-orkesterin Berliinin-konsertin pitempi versio. Orkesteri esittää Max Raaben johdolla 1920-luvun iskelmiä todella tyylikkäästi.

 • Keskuspuiston_keltaiset_pos.jpg

  Keskuspuiston keltaiset portit

  sunnuntai 22.6. klo 19.50

  Dokumentissa seurataan Christon ja Jeanne-Clauden kampanjaa valtavan ympäristötaideteoksen toteuttamiseksi New Yorkissa. Luvan saamiseen meni yli 20 vuotta.

 • yon_selassa_2.jpg

  Yön selässä

  sunnuntai 22.6. klo 23.10

  Yön selässä on elokuvallinen matka auringonlaskusta auringonnousuun. Se on dokumentti yön tapahtumista, tarinoista, ilmiöistä ja rituaaleista.

 • kaikkiaidistani.jpg
  Teemalauantai

  28.6. Teemalauantai: Kaikki Almodóvarista

  lauantai 28.6. klo 21.00-23.30

  Teeman Pride-viikon päättää syväluotaus sukupuolisuuden moninaisuutta syvästi ymmärtävän Pedro Almodóvarin parhaisiin kuuluvaan elokuvaan Kaikki äidistäni. Rakkautta, kuolemaa ja seksuaalisuutta tutkiva melodraama voitti Oscarin vuonna 2000.

 • haittaako_jos_poltan.jpg

  Haittaako jos poltan?

  torstai 3.7. klo 20.02

  Miten tupakointi muuttui kulttuurissamme coolista patologiseksi? Ranskalaisdokumentti selvittää savukkeiden polttamisen kulttuurihistoriaa. Käsittelyssä muun muassa Mad Men.

Lisää artikkeleita Juttuarkistossa

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook

Teeman kulttuuritarjontaa