YLE Teema

 

Tulevat tiededokumentit

Tiededokumentit aina torstaisin klo 21.00

Elokuussa Richard Dawkins etsii elämän tarkoitusta järki ja tiede valonaan.

Katso tiededokumentteja Areenassa

Suosittele884 Suosittelee

Lähetä linkki

 • todennakoisyydesta_2.jpg

  Todennäköisyydestä

  torstai 15.5. klo 21.00

  Mutta mitä tarkoittaa todennäköisyys ja sattuma? Riskienhallinnan matematiikkaan ja filosofiaan erikoistunut Cambridgen yliopiston professori David Spiegelhalter etsii sattuman ja riskin perimmäistä olemusta.

 • kivikautiset_2.jpg

  Kivikautiset juuremme

  torstai 22.5. klo 21.00

  Me olemme kivikauden ihmisiä: kehomme ei ole suunniteltu kestämään nykyaikaista elämää, eikä se ole siihen myöskään sopeutunut. Elämäntapasairaudet – korkea verenpaine, diabetes, selkävaivat, allergiat – vaivaavat meitä, koska vietämme luonnotonta elämää.

 • huumeiden_2.jpg

  Huumeiden vaikutukset (12)

  keskiviikko 28.5. klo 17.00

  BBC:n kolmiosainen tiedesarja purkaa huumeisiin liittyviä myyttejä. Tietokoneanimaatioiden avulla sarja näyttää, miten huumeet vaikuttavat ihmiskehossa. Aiheena ovat kolme eniten käytettyä huumetta: kannabis, kokaiini ja ekstaasi.

 • mielen-_salattu_voima.jpg

  Mielen salattu voima

  sunnuntai 1.6. klo 16.00

  Kolmiosainen tanskalainen tiededokumentti Mielen salattu voima tutkii, miten usko vaikuttaa mieleen. Voiko ihmisellä olla kuudes aisti, entä tietoisuus ilman aivotoimintaa?

 • epaterve_1.jpg

  Epäterve ruokavalio

  torstai 12.6. klo 20.00

  Amerikan alkuperäiskansat kärsivät lihavuudesta, sydänsairauksista ja diabeteksesta. Näin ei ollut ennen. Dokumentti seuraa koetta, jossa koko namgis-kansa luopuu vuodeksi sokerista ja roskaruuasta ja palaa esivanhempiensa ruokavalioon.

 • lukihairio.jpg

  Lukihäiriö

  perjantai 13.6. klo 16.10

  Lukihäiriöllä tarkoitetaan neurobiologista häiriötä, joka vaikeuttaa lukemista, kirjoittamista ja luetun ymmärtämistä, mutta ei ajattelua. Kuinka lukihäiriöiset omaa poikkeavuuttaan arvioivat?

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook