YLE Teema

 

Saari (12)

Julkaistu torstaina 05.12.2013 39 kommenttia 208 suositusta

Myös Yle Areenassa 14 päivää

torstai 12.6. klo 19.55

Kreikassa suurmenestyksen saavuttanut, brittiläisen Victoria Hislopin bestselleriin perustuva 26-osainen draamasarja Saari kertoo kreikkalaisen yhteisön tragediasta ja vuosikymmeniä sitten haudattujen salaisuuksien voimasta.

Nuori kreikkalaisenglantilainen nainen Alexis Fielding lähtee äitinsä Sofian kotimaahan etsimään syitä siihen, miksi tänä vaikenee visusti oman sukunsa menneisyydestä. Alexis matkustaa äidin kotisaarelle Kreetalle, pieneen Plakan kylään. Siellä hän kohtaa ystävällisen vanhan naisen Fotinin, joka ryhtyy kertomaan Alexisille hänen äitinsä suvun riipaisevaa tarinaa. Se kietoutuu lähellä sijaitsevan Spinalongan saaren ympärille, jossa 1930-luvulla sijaitsi lepraan sairastuneiden eristyssiirtola.

Alexis saa kuulla kertomuksen isoäitinsä äidistä, rakastetusta kyläkoulun opettajasta Eleni Petrakista, jonka hänen puolisonsa Giorgos Petrakis joutui viemään veneellään tuolle kuoleman ja kivun saarelle. Unohdettujen saarella elävät ihmiset joutuivat rakentamaan uuden elämän muistojensa varaan, sillä tulevaisuudesta ei ollut takeita. Mutta vaikka koti ja rakkaat oli pitänyt jättää taa, heitä ei koskaan täysin unohdettu. Mitä sellaista tuolla saarella tapahtui, mistä Sofia itse ei pysty puhumaan vielä vuosia myöhemmin?

Tarina perustuu historiallisiin tapahtumiin. Romaani Saari on ilmestynyt myös suomeksi vuonna 2012.

Lisää sarjasta MEGA TV:n sivuilla (englanniksi/kreikaksi)

Lisätietoa ohjelmasta

(To nisi, Kreikka 2010–2011) Tuotanto MEGA Channel. O: Thodoris Papadoulakis. N: Katerina Lehou, Stelios Mainas, Gioulika Skafida, Evgenia Dimitropoulou

Suosittele208 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Anonyymi

Olisikohan se nyt ihan mahdotonta kertoa näissä tiedoissa, että tuleeko Areenaan vai ei. Meni Shakespearetkin ohi samasta syystä.

Yle Teema

Shakespearet olivatkin valitettava poikkeus. Tämä sarja tulee kyllä Areenaan, katseluaikaa on kaksi viikkoa!

satuimpontytto

Kiitos Teema Saaresta !

Kreetalainen

On ihanaa että sarja näytetään Suomessa! Itse olen Kreetalta, vain 15 minuutin ajomatkan päästä Plakasta. Sarjan kuvauksia ja kulisseja olen päässyt seuraamaan läheltä ja monet kyläläisiä esittävät ovat ystäviä ja tuttuja, isäni mukaan lukien. Sarjan olen nähnyt jo Kreikan televisiossa ja suosittelen sitä kaikille! Kiitos YLE!!! :)

Kreetalainen num.2

Mäkin olen Kreetalta, ja sarjassa tulee näkymään monia munkin sukulaisia ja ystäviä! :D Loistava sarja!!!!

Atro Niiniluoto

Tuo sarja alkoi kiinnostaa, koska olen ollut Kreikassa kahdesti, Kreetalla viimeksi. Tunnen historiaa myös matkaoppaista, lisäksi spitaali on tuttu uskonnontunneilta.

Kreetan ystävä

Vaikuttava avausjakso. Tuleekohan tämä sarja joskus dvd-muodossa ostettavaksi. Kävisi myös kreikan kielen opiskeluun.

Anonyymi

Anonyymi kirjoitti:
Olisikohan se nyt ihan mahdotonta kertoa näissä tiedoissa, että tuleeko Areenaan vai ei. Meni Shakespearetkin ohi samasta syystä.

Kyllähän tuossa lukee, että tulee nettiin. Itse asiassa tästä ohjelmasta oli Areenassa tietoa jo ennen kuin tieto löytyi Teeman sivuilta.

sydämeltään kreikkalainen

Kiitos Ylelle tästä mahtavasta sarjasta!Itse olen katsonut koko sarjan
Kyproksella asuessani,jossa siitä tuli myös siellä tosi suosittu ohjelma.
Sarjassa näyttelevät pääosan näyttelijät tekevät mielettömän upean roolisuorituksen.
Sarjasta tekee mielenkiintoisen myös se,että Spinalongan saaren spitaaliset ovat olleet oikeasti olemassa.
Sarjan myötä myös Spinalongasta on tullut suosittu turisti kohde,kannatta käydä katsomassa!

PAX

Spinalongalla on käyty viime kesänä, vaikuttava paikka ja Saari saa sen elämään aivan eri tavalla kuin lukemani kirjan kautta. Tunteita nostattava ja ajoittain kurkkua kuristava sen dokumenttaarisuuden vuoksi! Näyttelijät elävät, eivätkä näyttele.
Kiitokset - Efharisto- YLELLE tämän ottamisesta ohjelmistoon !

Kristiina

Kiitos sarjan tuonnista,olenkin kuullut tästä kehuja ihmisiltä, jotka ovat sen jo aik. muissa maissa nähneet.DA jäi tauolle(paitsi vika jakso 7.1.2014 neljännestä kaudesta)..tässä onkin jatko seurattavaa. Oikeasti taas NÄYTELTY ja todenperäisyyttäkin on, joten suuri kiitos,
parempaa katsottavaa kuin plastiikit jenkkisarjat ja kaiken maailman tositv:eet!

Irini

Kiitos Ylelle, että vihdoinkin To Nisi - Saari näytetään Suomessa. meille Kreikan käviöille tämä on mahtavaa. Kreikan kielen kannalta se on todella suuri asia meille, jotka olemme kieltä opiskelleet ja haluamme pitää kielitaitoa yllä. Puhuttua kieltä, kun ei oikeastaan kuule kuin niillä parin viikon lomamatkoilla. Ja sarja on hyvä! parempi kuin kirja uskallan sanoa jo näin kahden jakson jälkeen. KIIITOS!

Kreku

SUURKIITOKSET Ylelle TO Nisi sarjasta. Mahtavaa, että saadaan nauttia näitä vähemmän esitettyjen maiden tv-sarjoja. Kreikkaa ja kreikkalaisuutta rakastavana tämä on huippua. Sopii kielen opiskeluun mainisto hitaan temponsa ansiosta!

Anonyymi

Ihanaa että saatiin tämä sarja Suomeenkin. Spinalongan saarella olen käynyt kahdesti. Ihan mahtava sarja, kiitos YLE !!!!!!!

Pia

Mihin ihmeeseen katosi jakso 2? Sitä ei ollut nähtävillä netissä lainkaan?

Anonyymi

Harmittaa, kun huomasin vasta nyt tämän sarjan. Olisin halunnut nähdä myös jaksot 1 ja 2. Olen lukenut kirjan, joka oli tosi hyvä.

aipi

Olen lukenut kirjan saari v.2012 kun se julkaistiin suomeksi ja saman kesänä kävin myös Spinalongan saarella oli se vain vaikuttavaa, jotenkin hiljaiseksi veti. Kun oli lukenut tuon kirjan juuri viikkoa aikaisemmin ja sitten vieraili tuolla saarella..voi ihan nähdä ja kuvitella ne ihmiset siellä ja se sairaala oli myös siellä...pakko kattoo tää sarjakin, toivottavasti tulee dvd;näkin. aipi

;)

Valitettavasti huomasin vasta nyt, että sarja on alkanut pyöriä teeveessä ja minulta jäi neljä ensimmäistä jaksoa näkemättä. Onkohan niitä mahdollista voida katsoa vielä jälkikäteen jostain?
Olen lukenut sen kirjan ja on aivan ihana. Tarkoitukseni olisi lähteä käymään Kreetalla ensi syksynä ja samalla Spinalongan saarella.

Arthouros

Hei,

oma kreikan aakkosten tavaamiseni ei oikein riitä etsimään 15-tuumaiselta näytöltä tietoa sarjan tunnusmusiikista; säveltäjästä ja laulajasta.
Joten jos ystävällisesti saisin tästä vähän tietoa, kiitos.

Nilla

Haluaisin tietää kuka laulaa tunnussävelmän Saari -sarja lopussa????

Toiveikas

Harmillisesti huomasin vasta nyt, että tätä sarjaa esitetään Teemalla eikä aiempia osia voi enää nähdä Areenasta. Voiko sarjaa päästä enää mitenkään seuraamaan alusta? Kirja oli kerrassaan vaikuttava ja olisi todella hienoa nähdä tämä sarja.

arja

Loistava ja tasokas sarja jota olisi pitänyt ennakkoon markkinoida paremmin, koska sen alku jäi nyt monelta huomaamatta. Sarja olisi ehdottomasti ansainnut paikan TV1 ohjelmistossa! Kreikan elokuvahistoria on täynnä helmiä, jolle tasolle harva elokuva yltää. Lisää kreikkalaista ohjelmistoa telkkariin!!

Anonyymi

Olemme vaimoni kanssa odottaneet tätä sarjaa esitettäväksi Suomen televisiossa. Valitettavasti emme tätä osanneet odotella Teemalta, joten alku meni totaalisesti ohi. Onko sarja tulossa uusintana lähiaikoina tai saako sitä ostaa vaikka DVD -formaatissa? Seitsemän ekaa osaa missattu :(

Anonyymi

Tunnusmusiikki on Adriana Mpampalin esittämä esai esy o anthropos mou. Kirjotusasu vähän vaihtelee mutta tällä löytyy

Anonyymi

Anonyymi kirjoitti:
Tunnusmusiikki on Adriana Mpampalin esittämä esai esy o anthropos mou. Kirjotusasu vähän vaihtelee mutta tällä löytyy

kappale on aivan upea ! Kuulosti vanhemmalta kreikkalaiselta kappaleelta ja niin se taitaa ollakin, mutta uutena versiona, parempana ja hitaampana.

Memmi

Ihanaa, että saa katsella tätä laatusarjaa. Onneksi väliin jääneet kaksi jaksoa näki vielä Areenasta. Hienosti ohjattu ja näytelty sarja.Kunpa olisin aikaisemmin vinkannut ystäville, että olisivat ehtineet alusta seuraamaan. Kiitos!

Henkilöt

Kuka näyttelee Saaren aikuista Anna Petrakia?

Henkilöt

Vastaankin itse ensin :) Taitaa olla Evgenia Dimitropoulou, joka näyttelee myös Alexis Fieldingiä.

mauja

kuka laulaa suomeksi tuon tunnuslaulun , on tuttu melodia jo vuosien takaa , mutta kuka ?

Anonyymi

Lähetystiedoissa mainitaan jakson 11 olevan vielä kuuden tunnin ajan katseltavissa (eli käsittääkseni tämän illan televisioaikaan saakka). Areena mainitsee kuitenkin ohjelman nettikatseluoikeuden umpeutuneen ma 10.3. klo 23.59. Mistä moinen eroavuus?

Anonyymi

Yle Teema kirjoitti:
Shakespearet olivatkin valitettava poikkeus. Tämä sarja tulee kyllä Areenaan, katseluaikaa on kaksi viikkoa!

Paitsi osalla 15 jonka "tallennetta ei ole saatavilla"?

10 kertaa kreetalla

olen Kreetan ystävä,käynyt myös Spinalongan saarella.tosi hyvä sarja ja erinomaiset näyttelijät KIITOS TEEMA

Anonyymi

Olen seurannut tätä upeata sarjaa ihan alusta lähtien. Harmi, että moneltä jäi alkupäästä osia näkemättä.
Miksi ihmeessä tätä sarjaa ei voitu "mainostaa" YLE 1:sen ohjelmiston yhteydessä.
Siellähän mainostetaan TV5:n ruotsikielisiä ohjelmia tuhkatiheään?

Ulla

Hienoimpia sarjoja, joita on Suomen televisiossa esitetty. Harmittaa todellakin tuo markkinointi. Monelta on jäänyt tämä upea sarja näkemättä. Areenassa jaksot voisivat olla vähän pidempään. Olen itse ulkomailla juuri sen verran kauan, etten pysty enää näkemään väliin jääneitä paria jaksoa, eikä niitä Suomen ulkopuolella pysty Areenasta katsomaan. DVD:tä odotellessa :)

Uusintakierros pliis

Minulta on tyystin jäänyt näkemättä tämä sarja, jota monet ovat minulle kehuneet. Yle saisi kyllä vähän paremmin mainostaa tulevia ohjelmiaan.

Onkohan tulossa uusintakierrosta? Ja milloin?

Kreetta

Täällä myös toivottaisiin sarjaa uusintana, ohi meni alku :( upea sarja!

Muumimamma

Aivan mahtavan upea sarja, Jo nyt surettaa, että vain kolme jaksoa enää jäljellä.

Suvi

Minä myös toivon uusintaa! Ensimmäiset jaksot menivät täysin sivu suun.

Maria

Itse olen Spinalongalla vieraillut lapsena reilut 20 vuotta sitten lomamatkan retkellä, sekä muutama vuosi sitten lukenut kirjan, johon sarja perustuu - joten oli iloinen yllätys, että tämä sarja ilmestyi televisioruutuun! Nyt jo viimeisiä viedään - enää viimeinen jakso näkemättä! Kiitos laatudraamasta - se on vetänyt ruudun äärelle joka tiistai-ilta puolen vuoden ajan!

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook