YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Torstain Kino

Haudasta hautaan

Julkaistu torstaina 15.10.2009 0 kommenttia 101 suositusta

Tragikomedia värikkäiden hautajaispuheiden kirjoittajasta

Kino Helmi: Haudasta hautaan

Pero on älykäs mies kolmissakymmenissä. Hän on kyvykäs kirjoittaja ja valmistelee puheita hautajaisiin. Puheet eivät keskity vain ylistämään edesmenneen elämää, sillä Pero ei malta olla pistelemättä tarinaan myös omiaan; hän yhdistelee tietoisesti ja tiedostamattaan omaa elämänfilosofiaansa vainajan elämään, jotta hautajaisväki liikuttuisi kyynelten partaalle.

Haudasta hautaan on mustalla huumorilla ryyditetty pikkukaupunkikuvaus parhaan balkanilaisen tradition hengessä. Se sijoittuu Karst-nimiseen pikkukaupunkiin läntiseen Sloveniaan. Kaupungin ihmissuhdeverkostojen avulla kuvataan arjen murheita ja iloja, kuoleman pelkoa ja rakkautta - toisinaan absurdiltakin tuntuvan komedian keinoin.

Peron ympärillä pyörii kaikenlaista väkeä: kaksi sisarta, kuuromykkä Ida sekä Vilma ja hänen lapsensa, itsemurhaa yhtenään yrittävä Dedo-isä, veli, veljenpoika sekä Peron suuri rakkaus Renata. Tarinan edetessä komedia antaa tilaa synkemmille sävyille ja tragedialle.

Lisätietoa ohjelmasta

(Odgrobadogroba, Slovenia 2005)

O: Jan Cvitkovic.

N: Gregor Bakovic, Drago Milinovic, Sonja Savic, Mojca Fatur, Natasa Matjasec, Domen Remskar, Brane Grubar ja Zoran Dzeverdanovic

IMDB

Suosittele101 Suosittelee

Lähetä linkki


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook