YLE Teema

 

Perjantain Kino

Intohimorikoksia (12)

Julkaistu tiistaina 06.05.2014 1 kommenttia 136 suositusta

perjantai 23.5. klo 21.00

Mainostoimiston menevä ja muodikas maailma menestyksen tavoitteluineen luo taustan ihmissuhteiden julmalle manipuloinnille perjantain hitchcockmaisessa elokuvatrillerissä Intohimorikoksia (Crime d’amour, Ranska 2010). Ludivine Sagnier ja Kristin Scott Thomas kamppailevat Alain Corneaun ohjaustyössä siitä, ken on maassa pirullisin.

Christine on menestyvä ja häikäilemätön mainostoimiston johtaja, joka tähyää vieläkin korkeammalle. Hänen apulaisensa Isabelle on hieman hiirimäinen uurastaja, joka saa tehdä tylsemmät ja aikaa vievät työt.

Kun suojatti osoittaa omaa idearikkauttaan, Christine ottaa kunnian Isabellen teoista ja hankkii niiden avulla itselleen ylennyksen New Yorkiin. Kun nöyryytykset menevät lopulta liian pitkälle, alkaa Isabelle suunnitella äärimmäistä ja pirullista kostoa.

Tyylikäs draamatrilleri kuvaa armotonta liikemaailmaa, jossa haiden tavoin vallasta ja ylemmyydestä kamppailevat tällä kertaa naiset, manipuloiden parhaansa – tai oikeastaan pahimman – mukaan niin toisiaan kuin miehiään.

Alain Corneau (1943–2010) ohjasi urallaan parisenkymmentä elokuvaa, joista tunnetuimpia olivat poliisielokuva Silmukka kiristyy (1976) ja kaunis historiallinen draama Kaikki elämäni aamut (1991). Intohimorikoksia jäi Corneaun viimeiseksi elokuvaksi – hän kuoli vain 12 päivää ensi-illan jälkeen. Brian De Palma on ohjannut elokuvasta heikon ja tarpeettoman englanninkielisen version nimeltä Passion (2012).

Lisätietoa ohjelmasta

Intohimorikoksia (Crime d'amour), Ranska 2010. O: Alain Corneau. N: Kristin Scott Thomas, Ludivine Sagnier. (12)

Suosittele136 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

24.5. Teemalauantai: Päiväperhoja ja työläisiä

Totta ja tarua eurooppalaisesta prostituutiosta: Catherine Deneuve viettää iltapäiviä bordellissa Luis Buñuelin elokuvassa Päiväperho; seksityöläisten historiasta kerrotaan dokumenttielokuvassa Maailman vanhin ammatti.

31.5. Teemalauantai: Huonon maun juhlat

Roskaa, huonoa makua, paljasta pintaa ja orgiat hautausmaalla! Teemaillan aiheena on eroottisten elokuvien tekijä, antikommunisti, kulttihahmo ja Orgy of the Dead -elokuvan ohjaaja A.C. Stephen.

Kommentit

Anonyymi

Miksi Ylen ohjelmissa ei enää selkeästi ja yhdenmukaisesti lue onko ohjelma tulossa Areenaan? Aiemmin ohjelmien yhteydessä luki tyyliin: "ei nettijulkaisua" tai "ilmestyy areenaan..."


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook