YLE Teema

 

  • Suosittelu lisätty!
  • You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.
Populaarimusiikki

Jason Becker: yhä elossa

Julkaistu perjantaina 16.08.2013 0 kommenttia 234 suositusta

perjantai 4.10. klo 22.35

Jason Beckerin ura oli nousukiidossa vuonna 1990. 19-vuotias virtuoosimainen hevikitaristi oli liittynyt David Lee Rothin yhtyeeseen ja valmistautui maailmankiertueeseen. Suunnitelmat katkaisi kova diagnoosi: ALS-tauti ja elinaikaa korkeintaan viisi vuotta. Becker ei kuitenkaan luovuttanut.

22 vuotta on kulunut, liikunta- ja puhekyky ovat menneet, mutta Becker on yhä hengissä ja tekee musiikkia silmiensä avulla. Jesse Vilen ohjaama dokumenttielokuva Jason Becker: yhä elossa (Jason Becker: Not Dead Yet) huipentuu konserttiin, jossa Beckeriä juhlistavat läheiset, ystävät ja muusikot Marty Friedmanista Joe Sartrianiin. Dokumentista kasvaa tarina musiikin uskomattomasta voimasta.

Lisätietoa ohjelmasta

Jason Becker: yhä elossa (Jason Becker: Not Dead Yet), Britannia 2012. Ohjaus Jesse Vile.

Suosittele234 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

The Beatles: Magical Mystery Tour

John, Paul, George ja Ringo sekä taikabussi ovat jälleen valmiina lähtöön! Magical Mystery Tour, psykedeliaa ja surrealismia tihkuva Beatles-elokuva vuodelta 1967 esitetään restauroituna versiona. Sitä ennen nähdään BBC:n dokumentti elokuvan kaoottisista tekovaiheista.

Tästä alkoi The Beatles

Harvinaista arkistomateriaalia sisältävä dokumentti vaatimattomista oloista Liverpoolista lähteneen, sittemmin maailmankuulun nelikon varhaisvaiheista 1950- ja 1960-luvulla.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook