YLE Teema

 

Juhannusjuna 2012

Julkaistu perjantaina 24.05.2013 4 kommenttia 54 suositusta

keskiviikko 4.9. klo 10.20

Viime vuonna seurasimme lähetystä suorana. Se oli jännittävää ja kaikki meni hienosti. Tänä vuonna emme tee matkaa suorana, mutta palaamme tunnelmiin 17.6. alkaen joka arkipäivä klo 20.00 kahden viikon ajan. Jos edellä mainittu aika ei sovi omaan kesäaikatauluun, voi nämä 10 osaa katsoa 16.7. alkaen joka tiistai klo 17.00.

Mitä silloin tapahtuikaan?

Juhannusjuna oli 13-tuntinen suora lähetys junamatkasta Helsingistä Pohjanmaan kautta Rovaniemelle. Matka alkoi 22.6. juhannusaattona iltaseitsemän aikaan Helsingistä ja huipentui seuraavana aamuna vähän ennen kahdeksaa Rovaniemelle. Matkan aikana juna pysähtyi 11 eri väliasemalla VR:n kesäaikataulun mukaisesti. Yle lähetti koko matkan suorana Yle Teemalla, Radio Suomessa ja netissä. YLE TV1 lähetti ohjelman alun klo 21 saakka (kello 20.30 uutiset katkaisivat lähetyksen 15 minuutiksi).
Matkan aikana junassa kuvattiin matkustajia, henkilökuntaa ja kutsuttuja vieraita. Junareitin ulkopuolella seurattiin juhannuksen erilaista viettoa: Pirkanmaan perinteinen juhannussauna, laskuvarjohyppääjien juhannus Alavuudella, rockfestivaali Kauhajoella, juhannus merellä Kokkolan edustalla ja eränkävijän juhannus Lapissa.

Juhannusjunan junaemäntänä toimi Ella Kanninen ja matkustajia ravintolavaunussa viihdytti Iiro Rantala.
Juhannusjuna oli ainutkertainen, positiivisella tavalla hullu ja teknisesti haastava hanke, jossa tekniikka ja matkanteko kulkevat käsi kädessä. Emme voineet tietää, mitä seuraavalla taipaleella tai asemalla odotti. Nyt tiedämme ja pääsemme palauttamaan tämän huikean tapahtumaa muistiimme seuraavissa etapeissa:
 

1/10 Helsinki - Hyvinkää. Ainutlaatuisen 13 tuntia kestäneen suoran lähetyksen alkutunnelmat Helsingin rautatieasemalta. Riihimäen kansanjuhla ja muuta juhannushumua.

2/10. Hyvinkää - Akaa. Tunnelmia Hämeelinnan keski-aikamarkkinoilta, Sibeliusta ja ne maisemat.

3/10. Akaa - Tampere. Akaan tervehdys, tunnelmia Tampereen rautatieaseman kansanjuhlasta, musiikkia, upeita esityksiä.

4/10 Tampere - Kauhajoki. Tunnelmia Parkanon rautatieaseman huikeasta yleisöryntäyksestä.

5/10. Kauhajoki - Tunnelmia Seinäjoen upeasta laituritapahtumasta.

6/10. Kauhava - Kokkola. Tunnelmia Kokkolan yöttömän yön kansanjuhlasta kello kaksi ja väkeä riitti!

7/10. Kokkola - Ylivieska. Tunnelmia Ylivieskan hilpeästä kansanjuhlasta aamuyöllä kolmen jälkeen.

8/10. Ylivieska - Oulu. Tunnelmia Oulun asemalta aamulla viiden jälkeen. Alkaako matkustajia jo väsyttämään?

9/10. Ii - Kemi. Tunnelmia Kemin rautatieaseman hilpeästä kansanjuhlasta aamukuuden jälkeen, aamuvirkut pappamopot.

10/10. Kemi - Rovaniemi. Iloinen loppuhuipennus Rovaniemen kansanjuhlasta.

Suosittele54 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Anonyymi

Eikä! Taas uusintoja!

Anonyymi

Tämä ylen ja vr:n juhannusjuna oli fiasko. Oli burleskia ja okkultismia ja outoja tyyppejä. Odotin saman kaltaista kuin Norjan television vastaavat matkat ja petyin.
Meitä on paljon, jotka olemme juhannuksen ja koko kesän kaupungissa. Olisi mukava katsella jotain kesäistä maalaismaisemaa, mutta tämä pilattiin typerillä esiintyjillä.

Anonyymi

Kiva oli seurailla aina saunan kokon ja syöminkien välillä perhe tykkäsi yksinkertainen konsepti toimi!!Suuri" mutta" peskää hitossa junan ikkuna ennen lähtöä kauhean likanen ja epäsiisti...pianisti Iiro Rantala oli kerrassan mainio valinta ohjelmaan vilkkusilmä:)Ja aina kaunis ja kohtelias Ellasta..ok...

mamma

Ohjelma oli mielenkiintoinen, odotinkin että tulisi samanlainen lähetys tänä vuonna ja suorana! Vai tuliko liian kalliiksi? Norjan kaltaista ohjelmaa tuskin saisi, pelkästään jo maisemien takia. Ja ne ikkunat olisi tosiaankin voinut pestä.Hetkessä tietenkin olisivat olleet hyttyisiä täynnä, mutta siltikin -peruspesut ensin.Ohjelmatarjonta olisi täytynyt miettiä tarkkaan, ei mitään burleskia, srippareita tms. Uusinnat on tylsiä, ei niitä jaksa.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook