YLE Teema

 

Karamazovin veljekset

Julkaistu tiistaina 29.09.2009 3 kommenttia 398 suositusta

Väkevä tarina kostosta

Sunnuntai 01.01 klo 22.35

Fjodor Dostojevskin klassikkoromaanin uusin tulkinta on kolmas ja perusteellisin filmatisointi kirjailijan viimeisestä teoksesta. Paljon uusintatoiveita saanut sarja esitettiin ensimmäisen kerran YLE Teemalla marraskuussa 2009. Se kertoo öykkärimäisen, elostelevan isän ja hänen poikiensa kipeistä suhteista.

Isä on kohdellut kaikkia poikiaan huonosti. Kukaan pojista on tuskin ansainnut kovaa kohtaloaan. Kun isänsä halveksumien poikien mitta täyttyy, seurauksena voi olla vain padotun raivon purkautuminen tuhoisalla tavalla. Onko kosto kuitenkaan oikeutettua, vaikka se olisikin inhimillistä? Onko ihmisellä moraalista oikeutta riistää kenenkään elämää?

Karamazovin erilaisten veljesten kovan kohtalon myötä draama pureutuu ihmismielen synkkään puoleen. Sarja pohtii, synnyttääkö epäoikeudenmukaisuus ja huono kohtelu vain lisää tuhoa vai onko muita vaihtoehtoja?

Pääosissa näyttelevät Sergei Gorobtšenko, Anatoli Belyi, Aleksandr Golubev, Dina Korzun ja Maša Šalajeva.

Lisätietoa ohjelmasta

(Bratja Karamazovy, Venäjä 2007)

Ohjaus: Juri Moroz.

Tuotanto: Central Partneship

Suosittele398 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Anonyymi

Saakohan tätä sarjaa suomenkielisillä teksteillä Dvd:llä mistään?

fani

Huono kielitaito ei nyt ole auttanut, joten kysynkin, että minkä niminen taiteilija esittää Karamazovin veljesten isää? Krediiteistä ei ehdi saada selvää.

Elmo Aljosha

fani kirjoitti:
minkä niminen taiteilija esittää Karamazovin veljesten isää?

Sergei Koltakov (Сергей Колтаков), s. 10.12.1955 Barnaulissa. Tämä 660 000 asukkaan kaupunki sijaitsee muuten Etelä-Siperiassa Altain aluepiirissä Objoen varrella noin 200 km Novosibirskista etelään.

Mainittakoon vielä, että pyhäselkäläinen konepaja Rakennustempo Oy toimitti vuonna 2008 tiettävästi maailman ensimmäisen, toimivan tyrnimarjan poimintaan soveltuvan poimintakoneen Barnauliin. Koneen hankki yksi maailman vanhimmista puutarha-alan tutkimus- ja koulutuslaitoksista Lisavenkon Instituutti.

Barnaulissa on muuten kehitetty Lel-kesäpäärynä, jota koeviljelee meilläpäin Hirvensalmen taimisto Siinä on hyvä ruven- ja talvenkestävyys. Hedelmä keltapunaviiruinen, pienehkö, erittäin hyvä kesäinen syöntihedelmä. Malto valkoista, pehmeää, mehukasta, suussasulavaa. Maku makeahkoa mausteista.

Barnaulissa on myös suomalaistenkin tuntema suuri ammus- ja patruunatehdas.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook