YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!

Kauriin merkeissä (S)

Julkaistu maanantaina 04.02.2013 0 kommenttia 72 suositusta

Kauriin merkeissä on katsottavissa myös Yle Areenassa.

lauantai 1.2. klo 10.00

Alfred Hitchcock tunnetaan jännityksen mestarina, mutta hänen tuotantoonsa mahtuu paljon myös muita genre-elokuvia kuten melodraamoja. Kauriin merkeissä (Under Capricorn, 1949) esittelee kokeneen ohjaajan, joka jaksaa yhä kokeilla uutta ja erilaista jopa isojen tähtien ja budjettien voimin tehdyssä rutiinityössä. Elokuvan pääosassa on Ingrid Bergman.

Kauriin merkeissä valmistui kaudella, jolloin Hitchcock oli kiinnostunut erittäin pitkistä otoksista. Alamäkeen joutunut nuori mies, päärin varaton poika, saapuu 1830-luvun Australiaan luodakseen siellä omaisuutensa. Hän saa kumppaniksi puolihämäriin liiketoimiinsa varakkaaksi maanomistajaksi nousseen entisen vangin, jonka vaimolla on hankalaa.

Kauriin merkeissä oli Hitchcockin harvoja taloudellisia epäonnistumisia, osittain siksi että Ingrid Bergmanin elokuvia boikotoitiin Yhdysvalloissa Rossellini-skandaalin vuoksi.

Kriitikot ovat yleensä suhtautuneet Kauriin merkeissä -elokuvaan kielteisesti, mutta Hitchcockin suhteen mikään ei ole täysin yksioikoista: vaikutusvaltaisen ranskalaisen elokuvalehden Cahiers du Cineman kriitikot äänestivät vuonna 1958 elokuvan kaikkien aikojen kymmenen parhaan elokuvan joukkoon.

Lisätietoa ohjelmasta

Kauriin merkeissä (Under Capricorn), Englanti 1949. O: Alfred Hitchcock. N: Ingrid Bergman, Joseph Cotten, Michael Wilding.

Suosittele72 Suosittelee

Lähetä linkki


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook