YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Keskiviikon Kino

Miehemme Havannassa

Julkaistu torstaina 25.02.2010 0 kommenttia 266 suositusta

keskiviikko 28.4. klo 19.00

Miehemme Havannassa on satiirinen jännityselokuva vakoojien ja vastavakoojien maailmasta. Elokuva kuvattiin Havannassa heti Kuuban vallankumouksen jälkeen vuonna 1959, mutta se kertoo ajasta juuri ennen vallankumousta.

Carol Reedin ohjaama komea mustavalkoinen laajakangaselokuva perustuu Graham Greenen samannimiseen kirjaan, josta kirjailija itse teki käsikirjoituksen. Miehemme Havannassa on brittihuumorin tyylipuhdas edustaja, jossa kauheita tapahtumia ja maailmanhistorian pyörteitä seurataan ironiselta etäisyydeltä.

Pääosassa on suurenmoinen Alec Guinness. Hän esittää Havannassa pölynimureja kauppaavaa englantilaismiestä James Wormoldia, jota brittien tiedustelupalvelu MI5 houkuttelee vakoojakseen. Wormold suostuu tehtävään, sillä hän tarvitsee rahaa tyttärensä kalliiden päähänpistojen rahoittamiseen.

Wormold ei saa kaivettua esiin kunnon vakoilu-uutisia, joten toimeksiantajiaan miellyttääkseen hän alkaa keksiä niitä omasta päästään. Tämä johtaa tappavan vaaralliseen peliin, kun muiden maiden vakoilujärjestöt lähettävät omat agenttinsa Havannaan.

Lisätietoa ohjelmasta

Miehemme Havanassa (Our Man in Havana, Britannia 1959). Ohjaus: Carol Reed. Näyttelijät: Alec Guinness. Noel Coward, Burl Ives, Maureen O'Hara, Ernie Kovacs ja Ralph Richardson.

Suosittele266 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Kätketty (16)

Euroopan parhaaksi elokuvaksi 2005 valittu psykologinen trilleri toimittajasta, jonka kotiin alkaa tulla perheestä salaa kuvattuja videoita. Michael Haneken ohjaaman elokuvan pääosissa ovat Daniel Auteuil ja Juliette Binoche.

Mies joka tiesi liikaa

Jännityksen mestarin Alfred Hitchcockin läpimurtoelokuva kertoo perheestä, joka sotketaan Sveitsissä salamurhajuoneen. Tämä on Hitchcockin alkuperäinen brittiohjaus vuodelta 1934.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook