YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Kino Into

Muumion salaisuus (K15)

Julkaistu perjantaina 07.05.2010 0 kommenttia 226 suositusta

Brassikauhun tämän illan elokuva nitoo yhteen roskaelokuvien perusaineksia kuten hulluja tiedemiehiä, murhaavia muumioita, igoreita ja Miss Brasilia -kilpailuja.

maanantai 12.7. klo 22.55

Brasilialaisten kauhuelokuvien sarjaa jatketaan Teemalla elokuvalla Muumion salaisuus (O Segredo da Múmia, Brasilia 1982). Ohjaaja-käsikirjoittaja Ivan Cardoson elokuva yhdistelee elokuvassaan niin kauhua, erotiikkaa, parodiaa kuin seikkailuakin. Cardosonillle tyypillinen omintakeinen B-elokuvien tyyli on herättänyt huomiota varsinkin kotimaassa, mutta viime aikoina elokuvat ovat päässeet myös kansainväliseen levitykseen.

Professori Expedite Vitusille naurettiin, kun hän ilmoitti keksineensä ikuisen elämän eliksiirin. Elämänsä professori on kuitenkin omistanut löytääkseen kahdeksaan osaan jaetun kartan palaset. Pian kartan palojen omistajat murhataan salaperäisesti, ja Vitus tekee kartan avulla Egyptistä arkeologisen löydön: Runambin haudassa olevan muumion. Mies palaa muumion kanssa Brasiliaan ja herättää tämän henkiin eliksiirillään.

Käy ilmi, että muumioitu mies onkin entinen psykopaatti, joka jahtaa tanssijaa nimeltä Nadja, joka oli aikanaan torjunut miehen. 3000 vuotta myöhemmin ikuiseen elämään tuomittu muumio näkee radiotoimittajana työskentelevän Miriamin, jota muumio luulee Nadjan reinkarnaatioksi. Vainoaminen alkaa, mutta saako muumio Miriamia kiinni?

Lisätietoa ohjelmasta

Alkuperäinen nimi: O Segredo da Múmia, Brasilia 1982, 82'

Ohjaus: Ivan Cardoson

Pääosissa: Joel Barcellos, Rudem Barra, Carla Bayton, Maria Zilda Belthem ja Tanja Boscoli
 

Löydä lisää:

kauhuelokuvat
Suosittele226 Suosittelee

Lähetä linkki


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook