YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Teeman lahjapaketit 2012

Sinkkuuden huuma (12)

Julkaistu keskiviikkona 05.09.2012 0 kommenttia 98 suositusta

tiistai 25.12. klo 22.55

Sinkkuuden huuma (Les poupées russes) on ranskalaisen Cédric Klapischin ohjaama romanttinen komedia. Se kertoo entisestä opiskelijaporukasta, joka kokoontuu Pietariin yhden kaverin häihin. Eri maista kotoisin olevia nuoria aikuisia yhdistää yhteinen opiskeluvuosi Barcelonassa.

Elokuvan keskushenkilö on kolmekymppinen Xavier, jonka elämä on kaikkea muuta kuin seesteistä ja vakiintunutta. Kirjailijanura ei ole alkanut toivotulla tavalla, ja toistaiseksi tarjolla on vain saippuasarjan käsikirjoitusten rustaamista. Myös naisrintamalla on tuulista ja vaihtelevaa.

Työ vie Xavierin meren yli Lontooseen, jossa hän tapaa vanhan ystävänsä Wendyn. Xavierin ja Wendyn välillä kipinöi, vaikka Wendyllä on poikaystävä. Xavierin ympärillä pyörii tuttuun tapaan myös muita naisia. Sen sijaan Xavierin ystävä William haluaa vakiintua. Hän on rakastunut venäläiseen balettitanssijaan.

Lopuksi tuttu joukko on koolla Pietarissa ystävän hääpäivää juhlimassa. Mahtaako Xavierkin miettiä, jatkuuko sinkkuuden huuma vai olisiko kaksin sittenkin kaunihimpi?

Pariisissa, Lontoossa, Pietarissa ja Moskovassa kuvatun elokuvan pääosia näyttelevät Romain Duris, Kelly Reilly, Audrey Tautou, Cécile de France, Lucy Gordon, Kevin Bishop ja Evgenia Obraztsova. Elokuva on jatkoa Klapischin elokuvalle L’Auberge espagnole (Espanjalainen kimppakämppä).

Lisätietoa ohjelmasta

Sinkkuuden huuma (Les poupées russes), Ranska 2005. O: Cédric Klapisch. N: Romain Duris, Audrey Tautou, Kelly Reilly. (12)

Suosittele98 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Elokuvan päivä

Joulupäivänä Teeman lahjapaketissa on elokuvia aamusta yöhön saakka.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook