YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Teeman lahjapaketit 2012

Sonia Rykiel

Julkaistu perjantaina 27.04.2012 0 kommenttia 144 suositusta

lauantai 5.1. klo 10.00

Muotisuunnittelija Sonia Rykiel tunnetaan värikkäistä neuleistaan. Dokumentissa Rykiel kertoo nousustaan pariisilaisen vaateliikkeen ikkunasomistajasta muotimaailman huipulle.

Puolalais-romanialaista alkuperää oleva Sonia Rykiel (s 1930) on työskennellyt muodin parissa 17-vuotiaasta, jolloin hän aloitti työn pariisilaisen vaatekaupan ikkunasomistajana. 1950-luvulla hän meni naimisiin vaateliikkeen omistavan Sam Rykielin kanssa. Sonia Rykiel alkoi suunnitella vaatteita ollessaan raskaana, sillä markkinoilla ei hänen mielestään ollut mukavia ja tyylikkäitä äitiysvaatteita. Rykiel loi äitiysvillapaitamallistonsa omaan käyttöönsä ja alkoi myydä sitä miehensä liikkeessä. Neule päätyi Elle-lehden kanteen ja teki suunnittelijastaan maailmankuulun.

Rykiel on suosinut neulemateriaalia siitä lähtien. Hän oli ensimmäinen suunnittelija, joka jätti saumat näkyviin ja painatti vaatteisiinsa kirjoitusta. Hänen mallistoissaan on usein huiveja, suuria hihoja ja kapeita pitkiä neuleita. Myös kirjoja ja hajuvesiä julkaisut Rykiel on äänestetty kymmenen maailman tyylikkäimmän naisen joukkoon. Nuorille muodinseuraajille Rykiel on tuttu yhteistyöstään H&M-vaateketjun kanssa.

Löydä lisää:

muoti, Pariisi, Sonia Rykiel
Suosittele144 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Agnès b.

Ranskalainen muotisuunnittelija Agnès Troublé on nainen agnès b. -merkin takana. Inspiraatio suunnitteluun tulee muotimaailman ulkopuolelta: musiikista, maalauksista, elokuvista ja ennen kaikkea kaduilta.

Vivienne Westwood - tee se itse!

Muodin huipulle 1970-luvun punkin myötä noussut Lady Westwood on yhä muotimaailman kapinallinen. Ranskalaiset dokumentintekijät seurasivat brittimuodin kuningattaren vauhdikasta elämää vuoden verran.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook