YLE Teema

 

  • Suosittelu lisätty!
  • Suosittelu lisätty!
Kino Kauko

Stratosfäärityttö (K15)

Julkaistu tiistaina 15.09.2009 0 kommenttia 190 suositusta

Tyylitelty toimintamysteeri tarjoaa eurooppalaista tarinanakerrontaa ja japanilaisen anime-sarjakuvan voimaa.

Nuori Angela elää voimakkaasti mielikuvituksen kautta. Hänen lempiharrastuksensa on manga-sarjakuvien piirtäminen. Kynien jälki paperilla ei kuitenkaan auta 18-vuotiasta Angelaa pois eurooppalaisesta kotikaupungistaan. Kaikki muuttuu, kun Angela tapaa valmistujaisjuhlissaan japanilaisen DJ Yamamoton. Seikkailunnälkäinen tyttö varaa lennot Tokioon ihastuksensa perään, työskentelee underground-ravintolassa ja asuu kimppakämpässä.

Tokion taukoamaton ja vieras syke muuttuu ensi-ihastuksen jälkeen pelottavaksi, väkivaltaiseksi ja armottomaksi. Kun suurkaupunki alkaa näyttää rumia puoliaan, ottaa Angela tehokkaimman puolustavan aseensa: piirtämisen. Hän piirtää itsensä väkivaltaisten anime-sarjakuvien sankarittareksi, jonka matka lähenee voittoa tai tuhoa jokaisella kynän vedolla.

Stratosfäärityttö sekoittaa eurooppalaista tarinanakerrontaa ja japanilaisen anime-sarjakuvan voimaa, ja tuloksena on tyylitelty toimintamysteeri. Tyrmäävän visuaalinen elokuva vangitsee Angelan maailman upeasti.

Lisätietoa ohjelmasta

(Stratosphere Girl, Hollanti/Saksa 2004). Ohjaus: Matthias X. Oberg. Näyttelijät: Chloé Winkel, Jon Yang, Rebecca Palmer ja Tuva Novotny.

Elokuvan kotisivut, IMBD

Löydä lisää:

anime, Tokio, sarjakuva
Suosittele190 Suosittelee

Lähetä linkki


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook