YLE Teema

 

Suitsukkeen reitillä

Julkaistu tiistaina 17.05.2011 1 kommenttia 193 suositusta

Suitsukkeen reitillä

Perjantai 09.12 klo 16.00

Hyväntuoksuinen suitsuke oli muinoin kultaakin kalliimpaa. Kate Humblen elämysmatka vie suitsukkeen muinaista kauppareittiä pitkin Omanista Välimeren rannoille. Matkakassana on 90 kiloa olibaanihartsia.

Sekä Rooman keisarit että Egyptin faaraot rakastivat suitsukkeen aromaattista tuoksua, ja suuri kysyntä loi kukoistavan kauppareitin, jonka varrella sodittiin, perustettiin kaupunkeja ja hylättiin niitä. Tuhansia kilometrejä pitkälle matkalle lähtivät kokeneet autiomaan kauppamiehet kamelikaravaaneineen.

TV2:n matkasarjoista tuttu Kate Humble tutustuu moderniin Omaniin, Jemeniin, Saudi-Arabiaan, Jordaniaan, Egyptiin, Israeliin ja Palestiinaan. Modernien pilvenpiirtäjien lisäksi vanhan kauppareitin tienoilta löytyy myös unohdettujen jumalten temppeleitä, hienoja palatseja ja autiomaan hiekkaan hautautuneita raunioita. Matkalla Humble tapaa jemeniläisatleetteja, Saudi-Arabian rikkaimman miehen, hunnutettuja naisia, jotka siunaavat vastasyntyneitään suitsukkeen tuoksulla ja rämäpäisen naispilotin, joka lentää vanhojen kamelireittien yllä Jordanian autiomaassa.

Löydä lisää:

antiikki, Lähi-Itä, Oman
Suosittele193 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Anonyymi

Lisää tällaista, erittäin kiinnostava sarja!


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook