YLE Teema

 

Film noir

Viimeisellä rannalla (16)

Julkaistu maanantaina 11.04.2011 2 kommenttia 282 suositusta

maanantai 23.7. klo 22.00

Stanley Kramerin vuonna 1959 ohjaama elokuva ihmisistä, joille Australia tarjoaa viimeisen, väliaikaisen turvapaikan ydinsodan tuhoamassa maailmassa. Pääosissa Gregory Peck ja Ava Gardner, muissa osissa muun muassa Anthony Perkins ja Fred Astaire.

Eletään vuotta 1964. Vain Australia on välttänyt ydinsodan aiheuttamat radioaktiiviset pilvet, jotka ovat tuhonneet koko pohjoisen pallonpuoliskon. Ihmiskunnan rippeet odottavat Australiassa väistämätöntä kuolemaa.

Ydinsukellusveneen kapteeni, komentaja Dwight Towers (Gregory Peck) saapuu miehistöineen Melbourneen. Hän tapaa kauniin australialaisen Moira Davidsonin (Ava Gardner), ja pari rakastuu. Sukellusvene lähtee etsimään elämän merkkejä mutta palaa takaisin synkin tiedoin. Australialaiset valmistautuvat tulevaan tuhoon peläten, toivoen ja rukoillen. Moni nielee pillerin, joka takaa nopean ja kivuttoman lopun. Towers suuntaa sukellusveneineen kohti Yhdysvaltoja, jotta miehistö voisi kuolla - niin halutessaan - kotimaassaan.

Melbournen autioilla kaduilla pyörii enää pieni tuulenvire.

Lisätietoa ohjelmasta

Viimeisellä rannalla (On the Beach), USA 1959. Ohjaus: Stanley Kramer. Pääosissa: Gregory Peck, Ava Gardner, Fred Astaire, Anthony Perkins. 

Suosittele282 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Atro Niiniluoto

Tuo klassikko olkoon sekä Peckin että Gardnerin muistolle. Epätoivoisuus voi ajaa varsinkin sodassa muutamat itsetuhoon, toiset taas saavat turvapaikan jostakin.

Anonyymi

Yllättävän hyvä ja hienosti näytelty elokuva.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook