Radiossa nyt

YleX Aamussa Ile ja Matti

Manantai on täällä taas!

Mitä tapahtui Tampereella? Lisäksi puhtaan maailman mageimmasta duunista, ranskalainen pikaruokakapina puhututtaa myös.

Jos on turistavaa, niin kerro mietteesi shoutboxissa ->
Studion puhelinnumero: 09-148 28 22 
Twitter / Instagram: #ylex #ylexaamu 

Bilebändi Roope Salminen & Koirat teki sen taas – koko keikkapalkkio mainosvideoon

14.8.2014 klo 15:05, päivitetty klo 17:51 | Ninni Suomalainen | Lähde: YleX | Kommentit (0)

Roope Salminen

Roope Salminen & Koirat esiintyy jälleen Taiteiden yönä Helsingin Tavastialla. Yhtye on tapansa mukaisesti laittanut sekä itsensä että keikkaliksansa likoon keikkavideon vuoksi.

Roope Salminen & Koirat laittoi keikkapalkkionsa jälleen Taiteiden yön show'n mainosvideoon. Tällä kertaa videolla ei mässäillä julkkiksilla kuten aiemmin, vaan videon nimekkäimmät tähdet eli Mikko Leppilampi ja Axl Smith ovat hyvin pienissä rooleissa.

- Tällä kertaa pestasimme Axl Smithin sellaiseen rooliin, josta hänet hädin tuskin tunnistaa ja Mikko Leppilampi tekee vain voice-overin videon lopussa. Kumpikaan ei ollut siitä moksiskaan, vaan hoitivat hommat helvetin hyvin, yhtyeen keulakuva Roope Salminen kommentoi YleX:lle.

Bändi ei välitä siitä, ettei sille jää itse keikasta kulujen jälkeen mitään käteen.

- Olemme saaneet jengiltä niin paljon, että haluamme antaa takaisin aina kun mahdollista. Meille on tärkeää, että Koirien keikat ovat oikeasti erityisiä juttuja ihmisille ja uskomme, että tuollainen panostaminen kasvattaa sitä fiilistä, Salminen kertoo.

Yhtye alkoi suunnitella lyhytelokuvaa muistuttavaa mainosvideota jo viime keväänä. Tuotanto lähti kuitenkin kunnolla käyntiin pari viikkoa ennen varsinaisia kuvauksia.

- Viimeiset päivät ennen kuvausten alkua olivat täyttä paniikkia, kun etsimme rekvisiittaa ympäri kaupunkia, hankimme kuvauspaikkoja ja valitsimme avustajia ja näyttelijöitä. Kuvauspäiviä meillä oli kaksi. Molempina päivinä teimme toistakymmentä tuntia putkeen. Tähän päälle vielä efektit, leikkaus ja musiikin säveltäminen - kaikki musiikki elokuvassa on varta vasten sävellettyä - niin kyllä siinä työtunteja kertyy, Salminen sanoo.

Näyttelijä-muusikko antoi videon ohjaajalle vapaat kädet ja luotti tiimiinsä täysin. Roope Salminen ei ole uskoa saamansa tuen määrää.

- Tämän vuoden Taiteiden yön trailerista haluttiin jotain, mitä emme ole koskaan aiemmin tehneet, joten pyysin hyvää ystävääni Iikka Salmista ohjaajaksi ja kysyin suoraan, mitä hän haluaa tehdä. Sitten lähdimme toteuttamaan Iikan visiota bändin porukalla ja kasasimme hyvän crewin auttamaan. Tuen määrä oli ihan uskomatonta ja tässä pitääkin kiittää kaikkia frendejä ja kylänmiehiä ja -naisia jotka auttoivat. Hyvänä esimerkkinä meillä oli kuusi jätkää jotka makasi tekoverilammikossa monta tuntia ilman liksaa, eikä yhtään valituksen sanaa kuulunut. Iso kiitos kuuluu tietysti myös Juhani Merimaalle, joka tekee upean roolisuorituksen tässä pätkässä, Salminen kiittelee.

Laadukkaasti tehty keikkavideo ei ole ilmaista toteuttaa, mutta kunnolla tehty pätkä leviää Salmisen mukaan paremmin netissä.

- Kyllä tottakai tuollaisen pätkän tekeminen jotain maksaa. Halusimme panostaa kunnolla kalustoon, valoihin ja rekvisiittaan ja se toivottavasti myös näkyy. Koko pätkän mahdollisti se, että kaikki työryhmässä tekivät oman osuutensa palkatta, jotta massit voitiin käyttää muuhun tarpeelliseen. Kai sitä joku voisi kysyä, että mitä järkeä on duunata lyhytelokuva, joka mainostaa keikkaa johon on kaiken lisäksi vapaa pääsy, mutta silloin mun mielestä keskitytään vääriin juttuihin. Jos video lähtee leviämään hyvin ja tuhannet ihmiset näkevät sen ja saavat siitä jotain irti, niin se on mulle kaiken vaivan ja pienen budjetinkin arvoista, Salminen sanoo.

Katso keikkavideo alta.

Bändi on aiemminkin törsännyt keikkaliksansa hienoihin videoihin.

Henkilöt: Roope Salminen

Kommentointi

Kommentit (0)

Muualla Yle.fi:ssä