Krislinin päiväkirja

Krislin ja Viivi

12.9.2008
Saapumista edeltävänä iltana ei tullut paljon nukuttua. Päässä vaan pyöri, että mihinkähän sitä on tullut ryhdyttyä.
Kun saavuttiin vihdoin tänne Peuramaalle, jännitys vaan nousi. Mitä teen täällä? Aluksi tuntui tietenkin siltä, että kaikki muut ovat parempia ja itsesääli alkoi saada valtaa. Sitten kun päästiin kuvaamaan, oli helpottavaa huomata, että kaikkia muitakin jännitti yhtä paljon, tai enemmän.
Muut tytöt ja Markus ovat aivan mahtavia. En olisi ikinä uskonut, että tullaan niin hyvin toimeen! Hauskaa on ollut ja nyt sitä kai pitäisi ruveta oikeasti paiskimaan töitä ja saada Viivi rohkaistumaan.
Viivi olikin tallissa yllättävän rohkea. Kamu oli kiltisti vaikka Viiviä selvästi jännitti. Todella ylpeä olin siitä, että vaikka Viiviä jännitti PALJON, hän pystyi hillitsemään itsensä ja olemaan rauhallinen :) ja ennen kaikkea ei kiljunut ja huutanut.

20.9.2008
Vaikka ollaan jo kauan yhdessä asuttu, ollaan kaikkien yllätykseksi selvitty ilman suurempia konflikteja ja kosovoja :). Hepat toimii ja ratsastajien taidot kasvaa silmissä. Itseluottamusta löytyy ja paljon, varsinkin Ismolta, joka kyllä on viihdyttänyt kaikkia hauskalla persoonallaan.
Mikko on pitänyt julkkikselle tunteja vakituisesti ja kehitystä on todella tapahtunut. Ei olisi kyllä uskonut, että päästään tokalla viikolla puomeja ja pieniä hyppyjä ottamaan!
Minna Leppälä piti tiistaina julkkiksille tunnin. Tunti käsitteli kevyttä istuntaa, joten Minna kenttäratsastajana oli aivan oikea ihminen puhumaan siitä. Viivin ja Kamun tunti meni aivan SUPER hyvin. Tämä tyttö oli siellä katsomassa melkein tippa linssissä, kun Kamu meni hienosti SUORAAN (joka on yllättävän vaikeaa, kokeilkaa itsekin ;)) puomien yli.
Kisa meni hienosti, Viivi hallitsi hermonsa yllättävän hyvin ja tulos olikin hienosti kolmas sija!
Satu ja Markus joutuivat valitettavasti lähtemään täältä Peuramaalta samaisena päivänä. Jälleen kerran, tippa linssissä vaikka huulta purtiinkin, että ei itkua tulisi. Markus piti meidät löllikset (minä ja Merkku) kurissa, kuka sitä nyt jatkaa?

27.9.2008
Tiistaina meille tytöille oli järjestetty ihana yllätys. Mikko vei meidät ajamaan kartingia Helsingin Käpylään. Meille ei tietenkään kerrottu mitään, ja autossa kaikilla oli perhosia vatsassa. Eniten mua jännitti se, että isi ja veljet joutuisivat häpeämään silmät päästään kun minä vedän siellä pitkin seiniä…
Karting oli aivan mahtava kokemus! Pitäisiköhän miettiä formulakuskin uraa? No jäin toiseksi, kun Emmi kiilas eteen eikä päästänyt ohi. Mutta tärkeintä on toki muistaa, että minulla oli nopein kierrosaika , toki Mikon jälkeen ;).
Tiistain valmennus oli kyllä aikamoinen kaaos. Vettä satoi kaatamalla, aikataulu ei ihan mennyt nappiin, ihmisiä ärsytti ja hevoset tietenkin ottivat tästä ilon irti. Valmennus meni meidän osalta ihan hyvin, mutta Oskari valitettavasti tippui. Vippe otti hieman nokkiinsa siitä kun Oskarilla nousi käsi vähän hypyssä, sen jälkeen laukattiin ja pukiteltiin, Doni lähti leikkiin mukaan ja lopputuloksena Oskari ja Ismo tutkimassa kentän pohjaa.
Itse keskiviikon kilpailu sujui muiden paitsi Ismon osalta mallikkaasti. Oikeasti, vaikka TV:ssä virheellisesti onkin, niin minä ja Viivi oltiin kakkosia. Ismon hevonen Doni ei halunnut mennä radalle vaan tyylikkäästi poistui sieltä. Eihän siinä olisi mitään ollut, mutta Ismon epäasiallinen käytös tämän tilanteen jälkeen johti epämieluisaan lopputulokseen.
Viikon saldo lyhyesti, Ismo ja Oskari tippuivat hevosen selästä, ja myös kisasta. Oskarin puolesta harmittaa tosi paljon, koska siinä kaverissa olisi ja toki on vieläkin paljon potentiaalia. Ismon puolesta ei harmita yhtään, mutta Annin puolesta sitäkin enemmän. Mutta ei jotain pahaa ilman hyvää. Mikko tarjosi Annille töitä omalta talliltaan Hollannista! Ei varmaan montaa likkaa tästä maasta ole PYYDETTY töihin ulkomaille, vai? Meidän guru Anni rulettaa!

4.10.2008
Tällä viikolla saatiin Kyra meidän arvovaltaiseksi vierailevaksi tuomariksi. Kuten on jo tavaksi tullut, meidän tyttöjen välillä oli kisa siitä, että kuka pääsee Kyran yksityistunnille. Mikko ja Matti saapuivat meidän huoneeseen ja silloin oli jo selvää, mistä kisassa tulisi olemaan kyse.
Kimpsut ja kampsut pakattiin laukkuihin ja sitten suunnattiin Mäkelänrinteen uimahallille. Siellä vedettiin pari treenihyppyä veteen, ja sitten olikin jo kisan aika. Pingoin minkä jaloistani ja käsistäni pääsin jo kun tulin maaliin luulin, että tulin toiseksi ja että Emmi olisi voittanut. Mutta kun katsoin taakseni, niin suureksi onnekseni huomasin, että Emmi pinkoi vielä takanani! Vaikka voitto tulikin, pitää kuitenkin muistaa, että Matti voitti mut, vaikka lähti vasta 25m jälkeen liikkeelle.
Kyran tunti jäi vähän lyhyeksi. Vinkit olivat loistavia, ja käytän niitä aivan varmasti jatkossa itselläni ja omassa opetuksessa. Jännitin itse tuntia aika paljon, hevonen jolla en paljoa ollut ratsastanut jännitti myös. Eipä mennyt tunti hyvin, jäi huono fiilis. Mutta oli silti ainutlaatuinen tilaisuus päästä Kyran tunnille!
Viikkokisassa oli tietysti kouluratsastusta, kun Kyra oli pitänyt julkimoille tunnin. Kilpailu sujui mallikkaasti, erityinen hatun nosto Kallelle, kun pysyi itse niin rauhallisena vaikka Kamu kävikin vähän kierroksilla.
Viivin kanssa jouduimme pudotusvaaraan. Tilanne oli aivan hirvittävä, ja syke oli ainakin 200. Onneksi kukaan ei tällä viikolla tippunut, mutta petrattavaa siis riittää.
Omat fiilikset vähän sekaiset, iloinen että saa vielä olla täällä, mutta harmittaa se kun joutui pudotusuhkaan. Pitää vaan toivoa, että ei enää joudu sinne…

11.10.2008
Saatiin kunnia jälleen kerran kunnia saada yksi parhaista suomalaisista valmentajista opettamaan meidän julkkiksia. Tämän viikon vieraileva tähti oli Piia Pantsu.
Me tytöt jälleen kerran kisailtiin yksityistunnista. Tällä kertaa tunnin tietenkin antaisi Piia Pantsu. Kike vei meidät tytöt salille, ja piti meille pieni muotoisen kuntopiirin. Kisana meillä oli penkkipunnerrus. Ei ehkä se perinteisin versio, vaan kuka tekisi eniten toistoja. Emmi voitti, jälleen kerran! Ei tällä kertaa ärsytä yhtä paljon, kuin silloin kun hävisi kartingin, koska Emmi voitti aika ylivoimaisesti…
Emmi meni Rinalla Pantsun tunnille, ja se meni hienosti. Pantsu piti tunnin tietenkin myös meidän iki-ihanille tähdille. Tunnin teemana oli esteiden ratsastaminen laukassa. Kaikki sujui hyvin KUNNES Vippe ex-villakoira päätti heittää Viivin alas. Viiville ei onneksi sattunut mitään, ja meni vielä takasin selkään. Vippe teki saman tempun vielä uudestaan , mutta tällä kertaa Viivi pysyi kyydissä! Viivi tuli tämän jälkeen vapaaehtoisesti alas, ja minä kävin vähän ”koulimassa” Vippeä. Vippe meni ihan kiltisti, kun ei ollut aloittelija selässä.
Kisassa sattui ja tapahtui. Pojat molemmat tippuivat ratsujensa selästä, Kike voitti täpärästi Viivin. Tilanne oli siis ihan päälaellaan. Pojat, eli ehkä hienoiset ennakkosuosikit tippuivat hevosen selästä, ja tytöt olivat top2. Pojat olivat siis pudotusuhassa. Tuomarit pitivät poikia pakeillaan piinaavan pitkään. Lopputulos oli kuitenkin onneksi se, että pojat saivat vielä toisen mahdollisuuden.
Meitä siis on täällä neljä tyttöä ja julkkista jäljellä, ensi viikolla lähtee 2 himaan, jotta saadaan finalistit saadaan selville. Hermoja raastaa, mitä tässä nyt vielä voi tapahtua?
Treenit jatkuu ja jatkuu vaan. Keep smiling :) 

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt. Tallitähdet esitettiin YLE TV2:lla syksyllä 2008.

YLE Areena

YLE Areena

YLE Areena
Sarjan jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan